ΔΕΙΤΕ: 17 ακτές διαμάντια για βουτιές… χωρίς εισιτήριο στην Αττική!

18:08 7/7/2012 - Πηγή: 24wro
Χωρίς είσοδο, αλλά με στοιχειώδεις υποδομές, οι παραλίες από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο και από το Πόρτο Ράφτη μέχρι τον Σχινιά...
προσφέρουν ανάσες δροσιάς και χαλάρωσης στους χιλιάδες Αθηναίους που τις επισκέπτονται. Δεκάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, στα οποία βρίσκονται πολλές εξαιρετικής ομορφιάς....

ελεύθερες παραλίες, περιμένουν και φέτος τους Αθηναίους που θα αναζητήσουν μερικές ώρες χαλάρωσης και απόδρασης από τα δύσκολα προβλήματα της καθημερινότητας.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια η πλειονότητα
του κόσμου, και ακόμα περισσότερο οι νέοι, είχαν ως πρώτη επιλογή τις πολυδιαφημισμένες οργανωμένες πλαζ και όχι τις ελεύθερες παραλίες της πόλης, όπου, στην καλύτερη περίπτωση, θα μπορούσαν να πιουν έναν καφέ και να φάνε ένα ελαφρύ σνακ.

Η οικονομική κρίση, όμως, άλλαξε άρδην την κατάσταση. Ακόμα και τις καθημερινές οι ελεύθερες πλαζ κατακλύζονται από κόσμο, ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει ότι το μπάνιο στη θάλασσα δεν είναι απαραίτητα ευχάριστο, παρά μόνο αν συνοδεύεται από τις ανέσεις των οργανωμένων πλαζ.

Ακόμα και αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι των οργανωμένων παραλιών έχουν προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό στα οικονομικά δεδομένα της εποχής, η πραγματικότητα είναι ότι το κόστος τους είναι συχνά απαγορευτικό για περισσότερες από μία επισκέψεις τον μήνα.

Αν συνυπολογιστεί ότι σε κάποιες οργανωμένες πλαζ η είσοδος για τα παιδιά κάτω των 6 ετών είναι πλέον δωρεάν, ενώ τα παιδιά μέχρι τα 12 πληρώνουν μισό εισιτήριο, το κόστος για μια τετραμελή οικογένεια, που θα καθίσει για πολλές ώρες τρώγοντας κάτι ελαφρύ, δεν μπορεί να πέσει κάτω από τα 30-40 ευρώ.

Από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο και από το Πόρτο Ράφτη μέχρι τον Σχινιά υπάρχουν δεκάδες παραλίες οι οποίες δεν έχουν είσοδο, αλλά διαθέτουν στοιχειώδεις υποδομές για όσους θέλουν να πιουν έναν καφέ ή να απολαύσουν τη σκιά μιας ομπρέλας. Οι πιο όμορφες από αυτές παρουσιάζονται στο σημερινό «Εθνος». Σε αυτές τις παραλίες υπάρχει όμως και άφθονος χώρος για όσους έχουν τον δικό τους εξοπλισμό και δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για να κάνουν το μπάνιο τους.

Η επένδυση για τις αγορές που πρέπει να γίνουν ώστε να μη λείψει το παραμικρό από την εκδρομή στην παραλία είναι μικρή και η απόσβεση γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, ένα ψυγείο-τσάντα με χωρητικότητα 30 λίτρων μπορεί να αποκτηθεί με λιγότερο από 20 ευρώ, ενώ για τα μεγαλύτερα αλουμινένια ψυγεία που λειτουργούν με ρεύμα το ποσό που χρειάζεται ενδέχεται να πλησιάσει τα 200 ευρώ.

Πολλές επιλογές, ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα κατασκευής, υπάρχουν και στα θερμός. Τα πιο φθηνά κοστίζουν λιγότερο από 5 ευρώ, αλλά διατηρούν την επιθυμητή θερμοκρασία για μικρότερο χρονικό διάστημα, ενώ τα ακριβότερα ξεπερνούν τα 30 ευρώ. Το ίδιο ισχύει για τις ομπρέλες θαλάσσης και τις ξαπλώστρες. Μια καλής ποιότητας ομπρέλα κοστίζει περίπου 10 ευρώ, ενώ η τιμή για την ξαπλώστρα κυμαίνεται από 7 έως 20 ε
Keywords
Τυχαία Θέματα