ΔΕΙΤΕ: Live από την καμπίνα του αεροσκάφους!

20:35 2/4/2011 - Πηγή: 24wro
«Μια έκρηξη. Ένα δυνατό ρεύμα αέρα. Μια βουτιά προς το έδαφος. Μια μάσκα οξυγόνου; Δεν είχα προβλέψει...
τη μεταβολή στην πίεση της καμπίνας. Με υποξικά δάχτυλα ψηλαφώ τη μάσκα και με πικρία διαπιστώνω ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω».



Η Shawna βρισκόταν στην πτήση 812 της Southwest Airlines, την ώρα που άνοιξε μια τρύπα στην καμπίνα του αεροσκάφους και άρχισε η διαδικασία της αποσυμπίεσης.

Με το κινητό στο χέρι, η νεαρή Αμερικανίδα στέλνει συνεχώς μηνύματα και φωτογραφίες
στο λογαριασμό της στο twitter, ενημερώνοντας για την κατάσταση στο αεροπλάνο.

«Αναγκαστική προσγείωση στη Γιούμα», γράφει η Shawna από το προφίλ της με το όνομα BluestMuse. «Αλλαγή στην πίεση της καμπίνας. Είναι σίγουρα η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου», συνεχίζει και ανεβάζει φωτογραφίες από τον πιλότο και τον εαυτό της να φοράει τη μάσκα οξυγόνου.

























«Είμαι τρομαγμένη αλλά ευτυχισμένη που είμαι ζωντανή», ενημερώνει τους φίλους της στο twitter, που τη βομβαρδίζουν με μηνύματα συμπαράστασης καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού.





Η Shawna δεν ξεχνά όμως και τον σύζυγό της που την περιμένι και ανησυχεί για την τύχη της και φροντίζει να του στέλνει συνέχεια μηνύματα, λέγοντάς του πόσο τον αγαπάει. Όπως αποκάλυψε αργότερα στο blog της, φοβήθηκε ότι δε θα τον ξαναδεί.










«Στα δεξιά μου, μια μητέρα ουρλιάζει υστερικά και ο πανικός της ακούγεται παρά τη φασαρία που επικρατεί. Μπροστά, ένας χαμογελαστός νεαρός άνδρας με σγουρά καστανά, περιφέρεται και βοηθά τους επιβάτες να βάλουν τις μάσκες οξυγόνου. Πίσω μου, μια γυναίκα κλαίει δυνατά, καθώς ξεπερνάει το αρχικό σοκ και αντιλαμβάνεται την κατάσταση», έγραψε η νεαρή στο blog της, σε μια προσπάθεια να περιγράψει τι ακριβώς εκείνη την ώρα.

Η μαρτυρία της είναι σοκαριστική: «Θυμάμαι όλες τις λεπτομέρειες. Ώρες αργότερα και τα αυτιά μου ακόμη βουίζουν από τον αέρα. Η καρδιά μου χτυπάει ακόμη απ’ την αδρεναλίνη, από την αίσθηση του άγνωστου, από το φόβο ότι θα περάσω τις τελευταίες μου στιγμές στη γη με 118 αγνώστους».

Ευτυχώς το συγκεκριμένο περιστατικό είχε αίσιο τέλος για όλους τους επιβάτες, αφού ο πιλότος κατάφερε να προσγειώσει με επιτυχία το αεροσκάφος, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Ίσως, όμως, το πιο σημαντικό μήνυμα σε αυτή την ιστορία, να είναι οι εκπληκτικες δυνατότητες που μας δίνει σήμερα η τεχνολογία.

Επί τόπου φωτογραφίες και live ενημέρωση από αέρους, με απλούς πολίτες στο ρόλο του ρεπόρτερ, που έτυχε να βρίσκονται στο κέντρο των εξελίξεων. Οι εποχές άλλαξαν και οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, αλλάζουν το πρόσωπο της ενημέρωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα