ΔΕΙΤΕ: Η άγνωστη Άνγκελα Μέρκελ

05:52 10/10/2012 - Πηγή: 24wro

Η μικρή κομμουνίστρια μεγάλωσε και έγινε η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου. Και έχει το...

μέλλον του καπιταλισμού στα χέρια της!

Φυσικά, δεν είναι άλλη από την Άνγκελα Μέρκελ. Τη Σιδηρά Κυρία της Ευρώπης, τη γυναίκα που κάνει καλά τον Μπαρόζο, τον Ρομπάι και όλους τους υπόλοιπους ηγέτες, που μια της λέξη ρίχνει και ανεβάζει κυβερνήσεις και... αγορές.

Αφιέρωμα στο κορίτσι που κάποτε (πριν από 21 χρόνια) έκανε αίτηση για μια θέση στο γραφείο Τύπου της καγκελαρίας, αλλά δεν την προσέλαβαν ποτέ. Που να ήξεραν ότι μια μέρα θα έπαιρνε τη δουλειά στο...
υψηλότερο επίπεδο!

Και γιατί την απέρριψαν; Γιατί οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν υψηλή πίεση και κρίθηκε πως ίσως να μη μπορούσε να αντέξει την πίεση. «Από τότε, έχω πολύ καλή ιατρική παρακολούθηση» λέει εκείνη με αρκετή δόση χιούμορ, αφού της αρέσει να λέει την ιστορία για την απόρριψή της από την καγκελαρία.

Μπορεί η πρώτη απόπειρά της να δουλέψει στην καγκελαρία να έπεσε στο κενό, αλλά η φιλοδοξία της, την έφερε μια μέρα στην κορυφή, να κρατά στα χέρια της το μέλλον της Γερμανίας και της Ευρώπης. Μόνο που όπως οι Γερμανοί έτσι και οι υπόλοιπο Ευρωπαίοι δεν τη συμπαθούν.

«Κανείς δεν την αγαπάει, κανείς δεν την λατρεύει, αλλά όλοι τη σέβονται», λέει για την Άνγκελα Μέρκελ ο Βόλφγκανγκ Στοκ, καθηγητής Πανεπιστημίου και βιογράφος της Γερμανίας καγκελάριου. «Είναι σαν τον Τόνι Μπλερ, αλλά χωρίς αρχές» πιστεύουν πολλοί.

Η ζωή στην άλλη πλευρά του Τείχους
Όλα αυτά για το κορίτσι που γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1954 στο Αμβούργο (μέρος της τότε δυτικής Γερμανίας), μεγάλωσε στη μικρή πόλη των 13.000 κατοίκων, το Τέμπλιν της ανατολικής Γερμανίας όταν ο πάστορας πατέρας αποφάσισε να μετακομίσει η οικογένεια στην άλλη πλευρά του Τείχους.

Σε ηλικία τριών ετών

Λέγεται ότι όταν στις 13 Αυγούστου του 1961 χτίστηκε το Τείχος του Βερολίνου, η μητέρα της κάθισε σε μια εκκλησία κι έκλαιγε, ενώ ο πατέρας της ένιωσε απελευθερωμένος. Η απόφασή του να φύγει από την ακμάζουσα δυτική Γερμανία για να εργαστεί σε ένα σπίτι με παιδιά που είχαν νοητική υστέρηση, στο ανατολικό τμήμα που ακόμη ήταν ερείπιο από τους βομβαρδισμούς, άφησε ακόμη και την οικογένειά του έκπληκτη.

Αν και οι κομμουνιστές δεν τα είχαν ποτέ καλά με την Εκκλησία και τους εκπροσώπους της και αντιμετώπιζε με καχυποψία τους προτεστάντες, η οικογένεια του Χορστ Κάσνερ απολάμβανε ιδιαίτερα προνόμια: τους επέτρεπαν να βλέπουν εκπομπές της δυτικής τηλεόρασης, να διαβάζουν δυτικές εφημερίδες, ακόμη και να παίζουν Μονόπολι, το υπέρτατο καπιταλιστικό επιτραπέζιο παιχνίδι!

ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Πανηγυρίζοντας ένα γκολ της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ του 2006

Ψυχρός και σκληρός ο πατέρας της, πίεζε συνεχώς την Άγκελα να είναι η καλύτερη μαθήτρια. Και ήταν... Έμαθε και τη γλώσσα της «μητέρας Ρωσίας». Και την έμαθε τόσο καλά, που κέρδισε βραβείο ένα ταξίδι στη Μόσχα. Η... ανταγωνιστικότητα είναι φίλη της ακόμη και σήμερα. Σε ό,τι κάνει, θέλει
Keywords
Τυχαία Θέματα