ΔΕΙΤΕ: Σκληρές οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών..κατά της κυβέρνησης... ΠΑΣΟΚ

20:41 19/10/2011 - Πηγή: 24wro
Σαμαράς: Δεν θα κάψω την εναλλακτική λύση...
της χώρας 
Με σκληρή γλώσσα ο Αντώνης Σαμαράς απέρριψε το αίτημα που του υπέβαλλε τηλεφωνικά ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλαδή να μεταβούν από κοινού στις Βρυξέλλες
για τη Σύνοδο Κορυφής.Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει εθνική γραμμή, και κυρίως πως δεν υπάρχει μεταξύ τους καμία συμφωνία για το που πρέπει να πάει η χώρα.


 «Όταν ένας πρωθυπουργός και ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε μαζί στο εξωτερικό σημαίνει ότι εμφανίζονται στους ξένους με μια κοινή θέση για κάτι που ζητάνε ή διαπραγματεύονται» σημείωσε μιλώντας τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. και ρώτησε τον Γιώργο Παπανδρέου: «Εσύ τι ζητάς; Τι εθνική γραμμή έχεις; Μου έδωσες χθες καμία εθνική γραμμή;».

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι μια θετική απάντηση από μέρους του, θα συνιστούσε ουσιαστικά δέσμευση της χώρας για την επόμενη μέρα χωρίς καν να υπάρχει μια συμφωνημένη λύση.

«Θα δεσμεύσω όλη τη χώρα για κάτι που δεν ξέρω;» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σημείωσε «πρώτα από όλα, έχουμε συμφωνήσει σε τίποτα μαζί; Εδώ ούτε με τους υπουργούς σου δεν έχεις κοινές θέσεις και διαφωνούν για την οικονομική σου πολιτική».

Καυστικός ήταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. για την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με ενδεχόμενες μυστικές  δεσμεύσεις, που έχουν αναληφθεί από τον πρωθυπουργό απέναντι στην Ευρώπη και το Δ.Ν.Τ..
 «Δεν μας έχεις δώσει ούτε τις επιστολές που στείλατε στο Δ.Ν.Τ. και σας ζητάμε να δούμε» είπε ο κ. Σαμαράς και ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Θέλεις να νομιμοποιήσω αυτά, που δεν ξέρω; Και που ξέρω εγώ στα παρασκήνια τι έχεις συμφωνήσει; Θα πάω με κλειστά χαρτιά να συμφωνήσω σε ό,τι έχεις ήδη εκεί συμφωνήσει; Και τι διαπραγματεύσεις κάνετε; Αυτά που είπε ο Βενιζέλος, ότι ξεκινάει σήμερα;»

Ακόμη ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε, ότι θα μεταβεί μόνος του στις Βρυξέλλες και θα επιμείνει στις διαφορετικές του απόψεις για την ελληνική οικονομία, ώστε να διατηρήσει ζωντανή μια εναλλακτική λύση για τη χώρα.

Είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ θα πάω (στις Βρυξέλλες) και θα κάνω το εθνικό μου καθήκον, αυτό που έκανα 1,5 χρόνο και εσείς χαιρόσασταν όταν διαφωνούσαν μαζί μου. Άρα θα πάω Βρυξέλλες αλλά όχι μαζί σου. Δεν βοηθιέται έτσι η χώρα και η Δημοκρατία, πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις. Να κάψω την προοπτική της χώρας για μια άλλη λύση;»

Στην τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε και νέα έντονη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά για τις επικριτικές τοποθετήσεις εναντίον του τόσο από τον πρωθυπουργό στην Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  όσο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λίγο από την συνάντηση, που είχαν οι δύο αρχηγοί χθες βράδυ.

Συγκεκριμένα είπε πως: «Και χθες ακόμα αυτά που είπες στο κοινοβούλιο όταν με καθύβριζες και όταν μιλούσαμε (εννοεί τη συνάντηση τους χθες) ο Βενιζέλος μας έβριζε στη Βουλή. Αν άλλωστε εγώ γυρίζω, όπως είπες και σε συκοφαντ
Keywords
Τυχαία Θέματα