ΔΕΙΤΕ: Τα 10 πιο ανατριχιαστικά σπίτια του σινεμά

22:31 23/11/2011 - Πηγή: 24wro
Δείτε τα κινηματογραφικά σπίτια που στοίχειωσαν τους εφιάλτες μας!

Στο "Dream House", που κυκλοφορεί αυτή την εβδομάδα από την Village Films, μία ευτυχισμένη οικογένεια μετακομίζει στο σπίτι του τίτλου, για να ανακαλύψει λίγο καιρό μετά πως εκεί έχει δολοφονηθεί μία μητέρα με τα παιδιά της. Εάν αυτό δε σας φαίνεται αρκετά ανατριχιαστικό, αναζητήσαμε τα 10 κινηματογραφικά σπίτια που στοίχειωσαν τους χειρότερους εφιάλτες μας και σας τα παρουσιάζουμε σε ένα ζουμερό αφιέρωμα.

Don't
Be Afraid of the Dark (2010)
Το σπίτι: Η έπαυλη Μπλάκγουντ, στο Ρόουντ Άιλαντ.Απ' έξω κούκλα: Παλάτι του 19ου αιώνα, που ανήκε στον διάσημο ζωγράφο Λόρδο Μπλάκγουντ. Νεο-μπαρόκ αισθητική και βαριά διακόσμηση δίνουν μια αίγλη άλλης εποχής σε αυτή την έπαυλη που χρειάζεται επειγόντως ανακαίνιση.Και μέσα...: Σιχαμένα μικροσκοπικά πλάσματα με δόντια πιράνχας και μάτια μύγας κατοικούν στο υπόγειο. Ποιο είναι το κλου; Τρέφονται κατά βάση με δόντια μικρών παιδιών.

Paranormal Activity (2009)Το σπίτι: Μονοκατοικία στα προάστια του Σαν Ντιέγκο.Απ' έξω κούκλα: Διώροφη μεζονέτα που έχει υποστεί εξονυχιστική ανακαίνιση είναι έτοιμη να στεγάσει την ευτυχία νεαρού ζευγαριού.Και μέσα...: Το να κατηγορούμε το σπίτι είναι μια κάποια ευκολία, έτσι; Ειδικά από τη στιγμή που η πρωταγωνίστρια παραδέχεται στον φίλο της ότι “κάτι” την έχει στοιχειώσει από την τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών. Όπως και να είναι, το δαιμόνιο “δραστηριοποιείται” μέσα στη μαύρη νύχτα, όταν οι νοικάρηδες κοιμούνται. Το πώς τα καταφέρνουν με τέτοια φασαρία παραμένει ακόμη μυστήριο.

The Others (2001)Το σπίτι: Αγροτική κατοικία εποχής στο Γκερνσί της Νορμανδίας.Απ' έξω κούκλα: Θα ήταν, αν δεν είχε συνέχεια ομίχλη ή αν άναβαν κανένα κερί και μπορούσαμε να δούμε λίγο και το σπίτι. Γείτονες δεν υπάρχουν σε ακτίνα χιλιομέτρων ενώ το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη Νορμανδία λίγο μετά τον Β' Παγκόσμιο δεν ελαφραίνει την ατμόσφαιρα.Και μέσα...: Ηλεκτρισμός δεν υπάρχει ούτε για πλάκα, οι κουρτίνες δεν ανοίγουν ποτέ γιατί τα παιδιά έχουν φωτοευαισθησία, ενώ οι καινούριοι υπηρέτες είναι -το λιγότερο- σκιαχτικοί. Και εδώ κολλάει άψογα η παροιμία “έχουν πεθάνει και δεν τους το έχουν πει ακόμη”.

El Orfanato (2007)Το σπίτι: Εγκατελειμένο ορφανοτροφείο στην Ισπανία.Απ' έξω κούκλα: Εντάξει, να μη λέμε κι ό,τι θέλουμε. Κούκλα δεν είναι και τα γόνατα σου κόβονται λίγο μπροστά στο θεόρατο γοτθικό κτίριο με τα αναρίθμητα δωμάτια και τους ανύπαρκτους γείτονες.Και μέσα...: Η ιστορία λέει πως η προηγούμενη οικονόμος είχε “καθαρίσει” τα καημένα τα ορφανά. Η νέα νοικάρισα, ψυχοπονιάρα Λάουρα, πάντως, δεν ήθελε να πιστέψει τον γιο της όταν της έλεγε ότι έχει πέντε αόρατους φίλους. Μέχρι που είδε κι αυτή το παιδάκι με τη φρικιαστική μάσκα. Τώρα, γιατί δεν έφυγε επί τόπου, θα σας γελάσω.
Hausu (1977)Το σπίτι: Θερινή (και όχι μόνο) κατοικία στην Ιαπωνική εξοχήΑπ' έξω κούκλα: Το σπίτι της παράλογα αγέραστης χαροκαμένη θειας της Gorgeous προσφέρεται γ
Keywords
Τυχαία Θέματα