ΔΕΙΤΕ: Τα 10 πιο άσχημα κτήρια στον κόσμο

10:43 7/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η ασχήμια όπως και η ομορφιά εξαρτάται από το πως βλέπει ο καθένας μας κάτι, ωστόσο η λίστα...
με τιςπαρακάτω αρχιτεκτονικές δημιουργίες επάξια τους δίνει τον τίτλο του «άσχημου».
Ξενοδοχείο Ryugyong , Πιονγκγιάνγκ, Βόρεια Κορέα

Φτιάχτηκε την δεκαετία του ’80 όποτε μπορεί με τα δεδομένα της εποχής εκείνης να ήταν πανέμορφο. Αυτή η πυραμίδα, που μοιάζει με τη βάση κάποιου κακού, κάποιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας , έχει ύψος 330 μέτρα.
Ξενοδοχείο Atlantis , Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το ξενοδοχείο
βρίσκεται στην εξωτερική του Palm Jumeirah, γνωστό και ως τεχνητό αρχιπέλαγος,και είναιένα ανίερο αρχιτεκτονικό αμάλγαμα των Αραβικών Νυχτών, που περιλαμβάνει μερικά ποιοτικά εστιατόρια και ένα ομολογουμένως μεγάλο υδάτινο πάρκο.

Το παλάτι του Κοινοβουλίου, στο Βουκουρέστι, Ρουμανία

Ένα τεράστιο άσχημο κτήριο που πιάνει χώρο , με πάνω από 1,100 δωμάτια στους 12 ορόφους του. Συχνά φιλοξενεί μεγάλες εκθέσεις αυτοκινήτων.

Ο πύργος της τηλεόρασης Zizkov, Πράγα, Τσεχία

Κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι τα αγάλματα μωρών που ανεβαίνουν από τα πλαϊνά.

Το πρόβλημα με τους πύργους που φτάνουν τα 216 μέτρα σε ύψος , είναι ότι είναι πολύ εμφανή στο κοινό, γιαυτό και παραξενεύεται όποιος δει αυτό διαστημικό αρχιτεκτονικό δημιούργημα σε μια από τις πιο γραφικές και κλασικές πόλεις της Ευρώπης.
Experience Music Project, Σιάτλ, Ηνωμένες Πολιτείες

Η μουσική έχει την ικανότητα να προκαλεί αισθήματα ευτυχίας και δυστυχίας μονάχα με το άκουσμα της. Αυτό λοιπόν το χρωματιστό τεράστιο κτίσμα δημιουργήθηκε Frank Gehry. Ο αρχιτέκτονας υποτίθεται ότι αιχμαλωτίζει μέσα στο σχέδιο του κτηρίου της αναρχικές κιθάρες του Fender Stratocaster.

Ho Chi Minh Mausoleum, Ανόι, Βιετνάμ

Το όνομα του μεταφράζεται ως “Αυτός που φέρνει το φως”, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι στην μαρμάρινη όψη του που να δείχνει κάτι τέτοιο.
Η δομή του έχει προφανώς ως στόχο να προκαλέσει τις παραδόσεις του Βιετνάμ, καθώς η αρχιτεκτονική του συνδυάζει ένα κοινοτικό σπίτι και ένα λουλούδι λωτού, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από πολλούς η ομοιότητα του, με την αρχιτεκτονική μιας Ελληνορωμαϊκής δημόσιας τουαλέτας.

Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός, Λίβερπουλ, Αγγλία
Η εκκλησία που μοιάζει να βγήκε από την transformers, έχει το σχήμα μιας γιγαντιαίας σκηνής.
The Portland Building, Πόρτλαντ, Ηνωμένες Πολιτείες
Μια ογκώδης μεταμοντέρνα μονόλιθος, που προκαλεί τεράστια ανία. Τα μικροσκοπικά ου παράθυρα, και τα ψυχρά χρώματα, το κάνουν να μοιάζει με φυλακή.

The Fang Yuan Building, Shenyang, Κίνα
Ο συνδυασμός ενός παλιού κινέζικου νομίσματος και του μοντέρνου στυλ ενός νέου κτηρίου, δεν είναι ακριβώς επιτυχημένος.

Η έδρα των Petrobras , Rio De Janeiro, Βραζιλία

Η μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρεία ενέργειας στη Λατινική Αμερική έχει επιλέξει ένα όχι και τόσο χαριτωμένο κτήριο για στέγαση.

Είναι κάτι ανάμεσα σε έ
Keywords
Τυχαία Θέματα