ΔΕΙΤΕ: Τι συνέβη σαν σήμερα

17:31 16/11/2011 - Πηγή: 24wro
16 Νοεμβρίου 1909...
Η πρώτη αεροπορική εταιρεία DELAG 
Η DELAG (από τα αρχικά Deutsche Luftschiffahrts-Aktiengesellschaft) ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο με αεροσκάφη Zeppelin. Ιδρύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1909 με κυβερνητική βοήθεια και λειτουργούσε με αερόπλοια που κατασκευάζονταν από τη Zeppelin
Corporation. Η έδρα της ήταν στην Φρανκφούρτη.
Ο Alfred Colsman ήταν πρώτος γενικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας ενώ συμμετείχαν και ο Dr. Love και ο Franz Adickes, ο δήμαρχος της Φρανκφούρτης. Το ιδρυτικό κεφάλαιο ανήλθε σε τρία εκατομμύρια μάρκα, εκ των οποίων η πλειοψηφία  προήλθε από τις πόλεις της Φρανκφούρτης και του Ντίσελντορφ. Η εξυπηρέτηση των επιβατών με το αερόπλοιο LZ 7 ξεκίνησε το 1910 με δρομολόγια από Φρανκφούρτη προς Μπάντεν-Μπάντεν και Ντίσελντορφ. Το πλοίο αυτό που ονομαζόταν «Γερμανία», καταστράφηκε στις 28 Ιουνίου 1910 σε δάσος (εννέα ημέρες μετά το παρθενικό του ταξίδι), όταν συγκρούστηκε με το Teutoburg. Ένα χρόνο αργότερα, εισήχθη ο πρώτος αεροσυνοδός στο νέο αερόπλοιο LZ 10 Schwaben και ήταν υπεύθυνος για την ευημερία των επιβατών. Μέχρι το 1913, η DELAG είχε καθιερώσει μια διαδρομή δικτύου μεταξύ της Φρανκφούρτης, Ντίσελντορφ, Μπάντεν-Oos, Berlin-Johannisthal, Gotha, Αμβούργο, Δρέσδη και τη Λειψία. Το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου απέτρεψε την προγραμματισμένη επέκταση και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μέχρι τον Ιούλιο του 1914, ένα μήνα πριν από την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα Zeppelin  της DELAG είχαν μεταφέρει 34.028 επιβάτες σε 1.588 εμπορικές πτήσεις, ο στόλος είχε πετάξει 172,535 ώρες σε 3,176 χιλιόμετρα.

Αστρολογικά: Οι σύγχρονες αεροπορικές εταιρείες άνθησαν την δεκαετία του 1930 όταν ο Ουρανός ήταν στον Κριό, ωστόσο μερικά χρόνια νωρίτερα τα γερμανικής έμπνευσης αερόπλοια κατέκτησαν την δική τους πρωτιά, με ...κραυγαλέες μάλιστα αστρολογικές ενδείξεις.
Στον χάρτη της ημέρας ξεχωρίζει η αντίθεση ανάμεσα στον Ουρανό και τον Ποσειδώνα στον άξονα Αιγόκερω-Καρκίνου (ιδού η εταιρεία), η οποία ως αστρική «πέφτει» ακριβώς πάνω στον Πλούτωνα στους Διδύμους (να και οι μεταφορές). Το μόνο ενοχλητικό στην όλη ιστορία -ιδιαίτερα για τα αερόπλοια που είχαν ως καύσιμο το εύφλεκτο υδρογόνο-ήταν η θέση του Άρη στην 28η μοίρα των Ιχθύων, σε τ-τετράγωνο με τους τρεις «μεγάλους». Το αποτέλεσμα ήταν τα πολλά ατυχήματα, που δυσκόλεψαν αρκετά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην εταιρεία και το κοινό.



16 Νοεμβρίου 1915 - Κατοχυρώνεται το μπουκάλι της κόκα κόλα
Η πρωτότυπη συνταγή της Coca-Cola διαμορφώθηκε από την εταιρεία Eagle Drug & Chemical, ένα φαρμακείο στο Columbus από τον John Pemberton, αρχικά ως ένα κρασί κόκας που ονομάστηκε Γαλλικό κρασί Coca του Pemberton (Pemberton's French Wine Coca), εμπνευσμένο από την τρομερή επιτυχία του Vin Mariani. Το 1886, όταν η Ατλάντα και η Fulton County θεσπίσαν νομοθεσία για απαγόρευση, ο Pemberton απάντησε με την ανάπτυξη της Coca-C
Keywords
Τυχαία Θέματα