ΔΕΙΤΕ: Τις 10 φωτογραφίες που συγκλόνισαν την παγκόσμια ιστορία!

20:20 21/10/2011 - Πηγή: 24wro
Κάποιες είναι απλά συγκλονιστικές και άλλες κέρδισαν... το βραβείο Pulitzer-όπως και να έχει οι 10 φωτογραφίες που θα δείτε άλλαξαν την παγκόσμια ιστορία!









Tank Man, Jeff Widener

Πεκίνο 1989 στην πλατεία Τιενανμέν λίγο πριν καταρρεύσουν τα κομμουνιστικά καθεστώτα, πολλοί Κινέζοι φοιτητές βγήκαν για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Τα τανκς προσπαθούν να διασπάσουν τον κόσμο όμως ο νεαρός
άντρας που βλέπετε στη φωτογραφία μπήκε μπροστά τους κουνώντας τις σακούλες που κρατούσε ανακόπτοντας την πορεία τους. Κανείς δεν έμαθε το όνομά του όμως η φωτογραφία αποτέλεσε παγκόσμιο σύμβολο.

V-J Day, Times Square, 1945, Alfred Eisenstaedt
Αμέσως μετά τη λήξη του Β'Παγκοσμίου πολέμου οι Αμερικανοί σταρτιώτες καταφθάνουν στην Αμερική και το γιορτάζουν πανηγυρίζοντας στους δρόμους. Ο ναύτης αρπάζει στη αγκαλιά του τη νοσοκόμα που βλέπετε στη φωτογραφία και της δίνει το φιλί που όπως ονομάστηκε ''το φιλί της λήξης του πολέμου''. Ωστόσο, δεν κρύβεται κάποια ιστορία αγάπης αλλά είναι ένα αυθόρμητο φιλί πάνω στο ζενίθ του ενθουσιασμού και της χαράς. Αυτή η φωτογραφία κατέληξε εξώφυλλο στο περιοδικό Life.
Η εκτέλεση ενός Vietcong, Eddie Adams, 1968

Νότιο Βιετνάμ, 1968 ο αρχηγών των βιετναμέζικων δυνάμεων Ngoc Loan εκτελεί εξ επαφής έναν άοπλο πολίτη ενώ ο Eddie Adams απαθανατίζει τη στιγμή. Αργότερα, αποδεικνύεται πως ο άμαχος είναι ένας Vietcong που προ ολίγου είχε βοηθήσει στην δολοφονία δεκάδων μελών της αστυνομίας. Ήδη, όμως, η παγκόσμια κοινή γνώμη είχε κατατάξει τον Loan στην κατηγορία των απάνθρωπων δολοφόνων και συνέδεσε την φωτογραφία με την ωμή φρίκη του πολέμου. Ο Loan δεν κατάφερε έκτοτε να φτιάξει την ζωή του. Λογικό καθώς η φωτογραφία κέρδισε το βραβείο Pulitzer και έκανε το γύρο του κόσμου με αποτέλεσμα ο Loan κάθε ημέρα να βρίσκει στον τοίχο του σπιτιού του διαφορετικά υβριστικά μηνύματα.
Che Guevara, Alberto Korda, 1960

Κατά τη διάρκεια μιας κηδείας για τα θύματα μιας έκρηξης το 1960, ο φωτογράφος Alberto Korda πατάει το κλικ της φωτογραφικής του και απαθανατίζει τον Che Guevara σε ηλικία 30 ετών. Δεν μπορούσε τότε να φανταστεί ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία του θα τυπωνόταν αργότερα σε μπλουζάκια, μπρελόκ, κούπες και ό,τι άλλο υπάρχει.
Διαφήμιση της Benetton, Therese Frare, 1990
Αυτή η φωτογραφία έγινε η εκστρατεία της Benetton το 1991 με σκοπό να αναδείξει το κακό που προκαλέι το AIDS. Ο ακτιβιστής David Kirby στις τελευταίες ώρες της ζωής του δείχνει να υποφέρει εμφανώς καταβεβλημένος από τη νόσο του AIDS ενώ γύρω του η οικογένεια του θρηνεί.
Afghan Girl, Steve McCurry, 1984

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εξώφυλλα του National Geographic καθώς η εικονιζόμενη, της οποίας τα στοιχεία αποκαλύθφηκαν το 2002, αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο των μεταναστών. Ο φωτογράφο
Keywords
Τυχαία Θέματα