Δεν άλλαξε την ατζέντα Σαμαρά, ο Παπαδήμος

10:06 10/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ως πολύ καλό, περιγράφει η Συγγρού, το κλίμα της χθεσινής μαραθώνιας συνάντησης...
Παπαδήμου-Σαμαρά, στο Μαξίμου.

Αν και ο Αντώνης Σαμαράς, απέφυγε για ακόμη μια φορά να προβεί, ο ίδιος, σε κάποια δήλωση σχετικά με το περιεχόμενο της συνάντησης, η αξιωματική αντιπολίτευσης, επισήμως, δια του εκπροσώπου της, Γιάννη Μιχελάκη, επιχείρησε να πείσει πως στη σχεδόν δίωρη επαφή των δυο ανδρών έπεσε μόνο το PSI,
με τον Πρόεδρο της ΝΔ να ενημερώνεται εκτενώς για την εξέλιξή του, καθώς και για την πορεία της οικονομίας, ενόψει της άφιξης της Τρόικας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Λουκάς Παπαδήμος δεν θέλησε μοναχά να ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά –κάτι το οποίο θα κάνει και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς- αλλά και να τον ακούσει, για αυτό και αφιερώθηκε αρκετός χρόνος προκειμένου να γίνει ανταλλαγή απόψεων

Οι αστερίσκοι Σαμαρά

Ο αρχηγός της ΝΔ, έχει πάντως ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δεχθεί τα πάντα, λέγοντας ξεκάθαρα «όχι»:

• στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα
• στην προώθηση των κυβερνητικών σκέψεων για τις επικουρικές
• στη λήψη νέων μέτρων, από την μη εκλεγμένη μεταβατική κυβέρνηση
• στην παράταση του βίου του κυβερνώντος σχήματος
Οι τέσσερις αυτές «κόκκινες γραμμές», του Αντώνη Σαμαρά, παραμένουν καθώς υποστηρίζουν στενοί του συνομιλητές και μετά το χθεσινό τετ-α-τετ με τον Λουκά Παπαδήμο.

«Η τρόικα δεν είναι τόσο πιεστική»

Την ίδια ώρα στελέχη της Συγγρού, επιμένουν πως στις κατ’ ιδίαν επαφές τους με τους εκπροσώπους της τριμερούς, δεν διαπιστώνουν την πιεστική διάθεση, που αποτυπώνεται στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, το επιτελείο Σαμαρά εγγυάται πως οι πιστωτές δεν έχουν θέσει ποτέ και με κανέναν τρόπο, σε αυτούς, το θέμα της μείωσης των μισθών στο ιδιωτικό τομέα. Σε κάθε περίπτωση στη Συγγρού τονίζουν πως κατ' αρχήν πρόκειται για θέμα των κοινωνικών εταίρων, εκτιμούν ότι οι μισθοί δεν είναι το καθοριστικό στοιχείο για την ανταγωνιστικότητα, η οποία συνδέεται με τη φορολογία, με το ρυθμιστικό καθεστώς των επιχειρήσεων που περιλαμβάνει και το κόστος από τη γραφειοκρατία και από τις ασφαλιστικές εισφορές και υποστηρίζουν, ότι στους τρεις αυτούς παράγοντες μπορούν να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις, χωρίς να αγγιχθούν οι μισθοί.

Όλα τα παραπάνω ωστόσο η ΝΔ, τα λέει, όπως εξηγούν «θεωρητικά», αφού ουδείς της έχει θέσει τέτοιο ζήτημα και άρα για την ίδια «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα