Δεν αντέχουν οι Έλληνες κι άλλο χαράτσι

21:01 12/9/2011 - Πηγή: 24wro
Τι λένε ο Γ. Ρεβύθης, πρόεδρος κτηματομεσιτών, και ο Στρ. Παραδιάς, πρόεδρος...
ιδιοκτητών ακινήτων, στο newsbeast
Σοκ προκαλεί στον έλληνα φορολογούμενο το νέο ειδικό τέλος που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος στη ΔΕΘ.


Ο φόρος ξεκινά από 0,5 ευρώ και θα φτάνει τα 10 ευρώ/
τ.μ., αναλόγως την περιοχή, ενώ θα εισπραχθεί από τους ιδιοκτήτες μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. Το νέο αυτό μέτρο έρχεται να δώσει ακόμα ένα δυνατό χτύπημα στην ήδη επιβαρυμένη - από την κρίση - αγορά ακινήτων.


Ο πρόεδρος των κτηματομεσιτών, Γιάννης Ρεβύθης, μιλώντας στο newsbeast για το νέο χαράτσι τόνισε: «Δεν μπορεί όλους τους φόρους,  το κλείσιμο του προϋπολογισμού και την ανάγκη για την εκταμίευση της επόμενης δόσης να την επωμιστούν ακόμα μια φορά οι ιδιοκτήτες ακινήτων».


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί σημασία και να διευκρινιστούν λεπτομέρειες όπως ποια ακίνητα θα αφορά πέρα από τις κατοικίες (π.χ. ξενοδοχεία) και αν θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του ιδιοκτήτη. «Υπάρχουν για παράδειγμα περιπτώσεις που κάποιος παίρνει ένα ενοίκιο και δεν έχει άλλο εισόδημα, θα πρέπει να υπάρχει κοινωνική μέριμνα», κατέληξε ο κ. Ρεβύθης.


Για το ειδικό τέλος, μίλησε στο newsbeast και ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει η επικοινωνία με το υπουργείο καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ενημερωθεί για τίποτα παραπάνω.


«Το νέο έκτακτο τέλος μπορεί να είναι εφικτό για τον έλληνα φορολογούμενο μόνο αν είναι χαμηλό το ποσό της εισφοράς και δεν υπάρξει καμία άλλη επιβάρυνση», αναφέρει ο κ. Παραδιάς ενώ επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα «μέτρο πραγματικού ξεπουλήματος της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα