Δεν γνώριζε τίποτα ο Βενιζέλος για το δημοψήφισμα

19:31 1/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος...
δεν γνώριζε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου. Παρόλα αυτά, την υποστήριξε τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα όσο και στη συνέντευξη που έδωσε αμέσως μετά στον ΑΝΤ-1,
διότι όπως λένε συνεργάτες του δεν....





«εκείνη τη στιγμή δεν είχε άλλη επιλογή». Σύμφωνα με το «BHMA.gr», oι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αμέσως μετά την ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Βενιζέλος είπε στον Πρωθυπουργό στο διάδρομο της Βουλής τα εξής: «Επρεπε να μου το είχες πει, τουλάχιστον θα έπρεπε να είχες ενημερώσει Μέρκελ και Σαρκοζί».

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι τα ξημερώματα ο υπουργός ετοίμασε μαζί με συνεργάτες σχέδιο επιστολής προς τους ευρωπαίους εταίρους το οποίο προωθήθηκε στις 3.30 το πρωί σε συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Νωρίς το πρωί, ο κ. Βενιζέλος μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τον ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν και τον επικεφαλής της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν ο οποίος είναι και επικεφαλής των τραπεζιτών που λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία για το κούρεμα του χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα που εισέπραξε ο υπουργός Οικονομικών ήταν εξαιρετικά βαρύ.


Keywords
Τυχαία Θέματα