Δεν υπήρξαν πληροφοριοδότες μας νεοναζί

18:36 15/11/2011 - Πηγή: 24wro
Ο πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών στη...
Θουριγγία της Γερμανίας διέψευσε σήμερα ότι μια συμμορία νεοναζί που κατηγορείται για τις δολοφονίες εννιά μεταναστών και ενός αστυνομικού είχε δουλέψει ποτέ γι' αυτόν και του παρείχε πληροφορίες.

Η αποκάλυψη ότι οι 10 ανεξιχνίαστοι φόνοι ήταν έργο ακροδεξιών εξτρεμιστών προκάλεσε υποψίες ότι οι τρεις προστατεύονταν από τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφαλείας ολόκληρη την τελευταία δεκαετία.

Ωστόσο ο Χέλμουτ Ρέβερ, πρώην διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας στη Θουριγγία, είπε ότι τα μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας ουδέποτε
υπήρξαν πληροφοριοδότες των υπηρεσιών ασφαλείας όσο οι πράκτορές του τους παρακολουθούσαν.

Ο Ρέβερ επέρριψε παράλληλα ευθύνες στην αστυνομία διότι δεν συνέλαβε τους τρεις υπόπτους το 1998 για υποθέσεις βομβιστικών επιθέσεων, προτού εξαφανιστούν, τονίζοντας πως υπήρχαν «πολύ σοβαρές υποψίες για παρατυπίες από την αστυνομία» την περίοδο εκείνη. Δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ένας τέταρτος άνδρας, που φέρεται να είχε «δανείσει» την ταυτότητά του στους τρεις υπόπτους, συνελήφθη τη Δευτέρα.

Η γερμανική τηλεόραση μετέδωσε αποσπάσματα ενός βίντεο στο οποίο οι τρεις κατηγορούμενοι, που δηλώνουν μέλη μιας ομάδας που ονομάζουν «Nationalsozialistischer Untergrund» ("Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα Αντίστασης") παραδέχονται ότι δολοφόνησαν μετανάστες που διέθεταν καταστήματα εστίασης.

Οι διωκτικές αρχές κατηγορούν την ομάδα ότι δολοφόνησε εννέα μετανάστες κι έναν αστυνομικό και πραγματοποίησε βομβιστικές επιθέσεις οι οποίες ακρωτηρίασαν μετανάστες.


Keywords
Τυχαία Θέματα