Διάγγελμα Παπανδρέου στον ελληνικό λαό

22:06 27/10/2011 - Πηγή: 24wro
Στους Έλληνες πολίτες απευθύνεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός...
Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο. Τι είπε στους υπουργούς

"Η συμφωνία μας δίνει την ευκαιρία να καθορίσουμε την τύχη μας. Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν τυχαία. Η δική μας συλλογική προσπάθεια οδήγησαν στη χθεσινή απόφαση", δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Όπως υπογράμμισε, το αποτέλεσμα της χθεσινής
διαπραγμάτευσης είναι μεγάλης σημασίας για τη χώρα, καθώς έφυγαν από πάνω μας δεκάδες δισ. ευρώ χρέους.
"Όταν τολμάμε να κάνουμε δύσκολα βήματα μπορούμε να καταφέρουμε τους στόχους μας. Μάχη που δεν δίνεται είναι  μάχη που χάνεται", είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ακόμη πως η Ευρώπη με τη χθεσινή της απόφαση βάζει πλάτη για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.
Όπως σημείωσε ωστόσο, στη χώρα και μόνο επαφίεται η ευθύνη για την εφαρμογή της απόφασης.
Προηγήθηκε υπουργικό Συμβούλιο, κατά το οποίο ενημερώθηκαν οι υπουργοί για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.
Ο πρωθυπουργός, ζήτησε από τους υπουργούς, επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, ώστε να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης από την επόμενη χρονιά και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνικές επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημέρωσε για τις εξελίξεις.
Ο πρωθυπουργός το μεσημέρι της Πέμπτης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ ακολούθησε συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, σχετικά με το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες.


Keywords
Τυχαία Θέματα