Διαπραγματεύσεις Λίβυων εξεγερμένων και φυλών

19:30 7/7/2011 - Πηγή: 24wro
Συζητήσεις μεταξύ των εξεγερμένων της Λιβύης και εκπροσώπων των φυλών πρόκειται να διεξαχθούν στο Κάιρο…
με στόχο να δοθεί τέλος στην πολεμική σύγκρουση που διχάζει τη χώρα.
«Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με αρκετούς Λίβυους στην Αίγυπτο, κυρίως με τους εξεγερμένους, για να βρεθεί μία λύση στην κρίση στη Λιβύη ώστε να
επιστρέψουν η σταθερότητα και η οικονομική ασφάλεια», δήλωσε ένα μέλος της 19μελούς αντιπροσωπείας των φυλών, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροδρόμιο του Καΐρου κατέφθασε ο Μοχάμεντ Ισμαήλ, σύμβουλος του Σάιφ αλ Ισλάμ, γιου του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι. Δεν είναι προς το παρόν γνωστό αν ο Ισμαήλ θα πάρει μέρος στις συζητήσεις.
Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε από τη Γενεύη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Λιβύη και ότι ο ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι θα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα με βάση τα συμφέροντα του λαού του.

«Απέχουμε πολύ από το να φθάσουμε σε συμφωνία για την επίτευξη ενός τέλους στη σύγκρουση, αλλά η διαπραγματευτική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε ο Μπαν Κι Μουν, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για άμεση και επαληθεύσιμη κατάπαυση του πυρός, που θα επιτρέψει η βοήθεια να φθάσει στους αμάχους.
newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα