Διαψεύδει το δημοσίευμα η Μπρούνι

22:01 7/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ανακριβές και παραπλανητικό, χαρακτηρίζει με άρθρο-απάντηση που δημοσιεύει στο δικτυακό της τόπο στο Internet...
η Κάρλα Μπρούνι, το δημοσίευμα γαλλικού περιοδικού, το οποίο την ενέπλεκε σε οικονομικό σκάνδαλο. Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Marianne, η πρώτη κυρία της Γαλλίας, επωφελήθηκε του ποσού των 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονταν από το Παγκόσμιο Ταμείο για την καταπολέμηση του Aids, του οποίου είναι πρέσβειρα. Το δημοσίευμα του περιοδικού,
διέψευσε με ανακοίνωσή του και το Παγκόσμιο Ταμείο.

Το άρθρο του περιοδικού Μarianne
Το ποσό, σύμφωνα με το περιοδικό, δόθηκε προς ενίσχυση των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί αλλά και σε φορείς που ανήκαν σε κοντινούς της φίλους.

Το ίδρυμα μου, απάντησε η Μπρούνι, δεν έλαβε ποτέ δημόσιο χρήμα, ενώ και το Παγκόσμιο Ταμείο, ο μεγαλύτερος χρηματοδότης στον κόσμο, προγραμμάτων για την καταπολέμηση του AIDS, ξεκαθάρισε ότι « δεν έχει δώσει ούτε ένα σεντ στο ίδρυμα της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί»

Εξήγησε ότι δαπάνησε το ποσό των 2,8 εκατ. δολαρίων σε μια εκστρατεία το 2010 κατά της μετάδοσης από την μητέρα στο παιδί του ιού HIV, την οποία υποστήριζε η Μπρούνι-Σαρκοζί.

Μέρος του ποσού αυτού χρησιμοποιήθηκε για τα έξοδα μετακίνησής της για τις ανάγκες του Ταμείου και για ένα αφιέρωμα στο έργο του Ταμείου που ανέβηκε στο site του ιδρύματος της.

Ανεξάρτητη επιτροπή, μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχε κρίνει ότι τηρήθηκαν όλοι οι κανονισμοί.
Keywords
Τυχαία Θέματα