Διεθνή φιλικά: Τεστ για …ευτυχισμένους στη Λιέγη

09:50 7/6/2011 - Πηγή: 24wro
Δύο ομάδες που προέρχονται από σημαντικές επιτυχίες στα πρόσφατα τους ματς...
για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 αναμετρώνται απόψε στο ουδέτερο γήπεδο της Λιέγης.


Ιρλανδία: Ο Έϊντεν ΜακΓκίντι είναι ο τελευταίος από τους βασικούς της Ιρλανδίας που πήρε άδεια να απουσιάσει από την αποψινή αναμέτρηση με τους «ατζούρι». Ο ικανός μέσος επέστρεψε στη βάση του στη Σπαρτάκ Μόσχας ακολουθώντας το παράδειγμα τόσο του κάπτεν και πρώτου σκόρερ όλων των εποχών για τους Ιρλανδούς Ρόμπι Κιν (που με τα δύο του γκολ
κόντρα στην ΠΓΔΜ το Σάββατο έφθασε τα 51 με την εθνική ομάδα) όσο και των Κέβιν Κιλμπέιν, Σέι Γκίβεν, Κιθ Φάχι, Τζον Ο’ Σέι στους οποίους επίσης έδωσε άδεια ο Τζιοβάνι Τραπατόνι. Το περιβραζιόνιο απόντος του Κιν θα φορέσει ο Πολ ΜακΣέιν ενώ ο γκολκίπερ της Μίλγουολ Ντέιβιντ Φόρντε θα αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός με τους Άντι Κέογκ και Σέιν Λονγκ να αποτελούν το δίδυμο της επίθεσης. Με την παρουσία ρων Ντάρεν Ο ‘ Ντι και Στίβεν Χαντ αμφίβολη εξ αιτίας τραυματισμών οι Σίβεν Κέλι και Λίαμ Λόρενς είναι έτοιμοι να αγωνιστούν επίσης βασικοί. Αντίθετα από τον ΜακΓκίντι που αρχικά είχε αρνηθεί την άδεια που του έδινε ο προπονητής του αλλά τελικά την πήρε και γυρίζει στην ομάδα του η οποία έχει υποχρεώσεις στο ρωσικό πρωτάθλημα Ρωσίας ο Στίβεν Χαντ επέλεξε να μείνει στην ομάδα.

Ιταλία: Στους Ιταλούς ο Τζέζαρε Πραντέλι αναμένεται να κάνει ουκ ολίγες αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που νίκησε εύκολα 3-0 εντός έδρας την Εσθονία το Σάββατο. Ο Αντόνιο Κασάνο θα καθίσει στον πάγκο με τον Τζιαμπάολο Πατσίνι να είναι ο παρτενέρ του Τζιουζέπε Ρόσι στην επίθεση. Κάτω από τα δοκάρια ο Εμιλιάνο Βιβιάνο θα αντικαταστήσει τον καπιτάνο Τζίτζι Μπουφόν ενώ ο Άντζελο Ογκμπόνα της Τορίνο πιθανότατα θα κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα της «σκουάντρα ατζούρα». Ο τελευταίος κλήθηκε την Κυριακή στη θέση του τραυματία Αλμπέρτο Ακουϊλάνι. Ο τεχνικός της Ιταλίας Τσέζαρε Πραντέλι θεωρεί μέντορα του τον ομόλογο του και επίσης πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας της χώρας Τραπατόνι.

Tips

• Οι Ιρλανδοί έχουν τέσσερις σερί νίκες στα ισάριθμα τελευταία τους . Η πιο πρόσφατη τους ήττα ήταν το 3-1 από την Αρμενία εκτός έδρας τον περασμένο Οκτώβριο.
• Οι «ατζούρι» δεν έχουν δεχθεί ούτε ένα γκολ στα πέντε τους πιο πρόσφατα επίσημα ματς μέτωπα στα οποία έχουν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία.
• Η Ιταλία έχει επτά νίκες , μία ήττα και δύο ισοπαλίες στα 10 τους προηγούμενα ματς. Οι τελευταίες ήταν στις δύο πιο πρόσφατες τους αναμετρήσεις. Στον απολογισμό τερμάτων προηγούνται φυσικά οι «ατζούρι» με 18-7. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η μοναδική νίκη της Ιρλανδίας ήρθε στα τελικά ενός Μουντιάλ (το 1994) με το γκολ του Ρέι Χάουτον να τους δίνει το ιστορικό 1-0 στο Νιού Τζέρσι.

Πρόταση: Ιταλία σχεδόν με κλειστά μάτια παρά το γεγονός ότι οι Ιρλανδοί είναι μεγάλη μαχητές. Η νίκη των «ατζούρι» δίνει 1,74 στην 10bet.

bettv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα