ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ AIΓΥΠΤΙΟΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΓΙΑ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

11:00 8/4/2011 - Πηγή: 24wro
Την ακύρωση της δίκης ενός αιγύπτιου μπλόγκερ...
ο οποίος κατηγορείται ότι προσέβαλε τον στρατιωτικό θεσμό, ζητά η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), από τον αιγυπτιακό στρατό, που μετά την πτώση του καθεστώτος Μουμπάρακ βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας...

Όπως αναφέρει η HRW, ο νεαρός μπλόγκερ Μάικελ Νάμπιλ συνελήφθη από τη στρατιωτική αστυνομία στις 28
Μαρτίου αφού ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook κάποια επικριτικά για το στρατό σχόλια. Το 2010 ο Νάμπιλ είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση για αποκάλυψη «στρατιωτικών μυστικών» επειδή είχε ανεβάσει συμβουλές για τη στρατολογία.
Ο Μάικελ Νάμπιλ ενδέχεται να τιμωρηθεί με έως και τρία χρόνια φυλάκιση για «προσβολή του στρατού», ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της. Η απόφαση του δικαστηρίου, που αναμενόταν να βγει σήμερα, αναβλήθηκε για την Κυριακή, σύμφωνα με έναν δικηγόρο. Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους δίκη στην Αίγυπτο από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας του Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, μετά την πτώση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου.
Ο στρατός «θα πρέπει να αποσύρει όλες τις κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του εξαιτίας των σχολίων του που ανέβασε στο Διαδίκτυο με τα οποία επικρίνει τον στρατιωτικό μηχανισμό, προσθέτει η HRW και σημειώνει ότι «αυτή η δίκη δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο την περίοδο που η Αίγυπτος προσπαθεί να απομακρυνθεί από τις βιαιότητες που σημειώθηκαν την περίοδο που πρόεδρος ήταν ο Μουμπάρακ».
Keywords
Τυχαία Θέματα