Δικηγόρος Α. Μπέου: «Δύσκολη η υπεράσπιση»

12:35 23/6/2011 - Πηγή: 24wro
Ο συνήγορος του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Κακκαβάς, μίλησε για την διαδικασία σύλληψης του ιδιοκτήτη του ...
Ολυμπιακού Βόλου και για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην υπεράσπισή του.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra, ο συνήγορος του Αχιλλέα Μπέου τόνισε πως το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται για την υπόθεση η διαδικασία
του αυτόφωρου επιταχύνει όλες τις ενέργειες και κάνει δύσκολο το έργο της υπεράσπισης, αφού δεν υπάρχει χρόνος να μελετηθεί σε βάθος η – χιλιάδων σελίδων – δικογραφία έτσι ώστε να θεμελιωθεί καλύτερα η υπερασπιστική γραμμή.

Αρχικά ο Νίκος Κακκαβάς δήλωσε: «Είναι μια υπόθεση η οποία αφορά βαρύτατες πράξεις. Ο πυρήνας των κατηγοριών έχει να κάνει με σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με συγκεκριμένες πράξεις της απάτης και της εκβίασης και κάποιες άλλες «περιφερειακές». Δηλαδή, δωροδοκία, απάτη, ξέπλυμα χρήματος. Αυτό είναι το φάσμα των κατηγοριών που θα αντιμετωπίσουν όσοι βρεθούν προ του εισαγγελέα. Μεταξύ αυτών είναι ο Αχιλλέας Μπέος και το αποκαλύψαμε γιατί θα ήταν υποκριτικό να πούμε ότι δεν είναι στους συλληφθέντες αφού θα βρεθεί σήμερα στην Ευελπίδων όπου θα είναι οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια».

Ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Αναφορικά με την δικογραφία δεν μπορώ να είμαι ξεκάθαρος γιατί είναι χιλιάδες οι σελίδες και δεν έχω προλάβει να δω που ακριβώς θεμελιώνονται οι καταγγελίες. Ένα πόρισμα της κυρίας Παπανδρέου, της αντιεισαγγελέα, έχω λάβει υπόψη μου που έχει να κάνει με στοιχεία που προέρχονται από καταγραφή συνομιλιών των εμπλεκόμενων και του πορίσματος της UEFA για το θέμα των ύποπτων αγώνων. Θεμελιώθηκαν από εκεί κάποιες κατηγορίες και για αυτό συνελήφθη ο κ. Μπέος».

Για να προσθέσει στη συνέχεια: «Αυτό είναι μια γενική θεώρηση. Όταν υπάρξει ειδικότερη γνώση των κατηγοριών θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Χθες αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες γιατί κι αυτός δεν έχει την γνώση όλων των κατηγοριών, όταν δούμε όλη την δικογραφία θα μπορούμε να αντικρούσουμε τις κατηγορίες».

Όσο για τη σύλληψη του Αχιλλέα Μπέου, σχολίασε: «Χθες έγινε έρευνα στο σπίτι του κ. Μπέου στην Σαρωνίδα, στη συνέχεια προσήχθη στην ασφάλεια και μετά έγινε η σύλληψή του. Σε εμάς εδώ υπάρχει κάτι που δυσκολεύει την υπεράσπιση. Ενώ υπάρχει μια τεράστια δικογραφία έχει γίνει χρήση της διαδικασίας του αυτοφώρου. Όλη η διαδικασία συνεπώς τρέχει με τη διαδικασία του αυτοφώρου και δε θα έχουμε το χρόνο να δούμε αναλυτικά την δικογραφία και να θεμελιώσουμε την υπεράσπιση. Είναι ένα πρόβλημα αυτό».

Τέλος, ο Νίκος Κακκαβάς υποστήριξε: «Θεωρώ ότι ακολουθήθηκε και μια δικονομική καινοτομία, ότι είναι ύποπτοι φυγής. Τουλάχιστον για τον πελάτη τον δικό μου θεωρήθηκε αυτό και λειτούργησε η διαδικασία του αυτοφώρου. Φέρεται λοιπόν η πράξη αυτή να υπάρχει ακόμα και σήμερα, πως μπορεί να συμβαίνει βέβαια αυτό όταν δεν υπάρχει κανένα πρωτάθλημα σε εξέλιξη. Θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερα αν είχα καλύτερη γνώση της δικογραφίας. Η διαδικασία είναι γνωστή. Θα έχουμε προσαγωγή στον εισα
Keywords
Τυχαία Θέματα