ΔΗΜΑΡ: Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης

22:52 26/6/2012 - Πηγή: 24wro


Παραιτήθηκε από υπεύθυνος τομέα Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ ο ...
Δημήτρης Χατζησωκράτης. Οι λόγοι της παραίτησής του έχουν να κάνουν σύμφωνα με πληροφρίες, όχι με την επιλογή του Γ. Στουρνάρα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, αλλά με το γεγονός πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης,
κράτησε την έδρα της Β' Αθηνών με αποτέλεσμα εκείνος να μείνει εκτός Κοινοβουλίου.

Ο κ. Χατζησωκράτης υπέβαλε την παραίτησή του την Τρίτη το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, της οποίας είναι επίσης μέλος. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι παραιτείται μόνο από τη θέση του Τομέα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής και όχι από την Εκτελεστική Γραμματεία, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στα πολιτικά τεκταινόμενα.

Ο ίδιος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή των προσώπων που θα αναλάμβαναν υπουργικές θέσεις, αλλά και στη σύνταξη των προγραμματικών θέσεων της νέας κυβέρνησης, καθώς μετείχε καθ΄όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη λεγόμενη «Ομάδα των Έξι».

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Ερμιόνη το 1951. Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ (1975). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομία και τη Χωροταξία στο Παρίσι και συγκεκριμένα: 1) PARIS I, SORBONNE – PANTHEON: DIPLOME DU CENTRE UNIVERSITAIRE D’ETUDES DE COMMUNAUTES EUROPEENNES, SECTION ECONOMIE (1980) 2) PARIS IX, DAUPHINE : D.E.A. «ECONOMIE ET AMENAGEMENT DE L’ESPACE» (1978).

Πήρε μέρος στο φοιτητικό αντιδικτατορικό κίνημα από τις γραμμές του «Ρήγα Φεραίου» και ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου(1973).

Μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. του «Ρήγα Φεραίου» και Διευθυντής του ΘΟΥΡΙΟΥ (1974-76). Μέλος της Κ.Ε. και της Πολ. Γραμματείας, του ΚΚΕ εσωτερικού, ΕΑΡ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, διευθυντής της ΑΥΓΗΣ(1999-2000) και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ(2005-9).

Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στον χώρο των εκτάκτων του δημοσίου. Μέλος των εκτελεστικών οργάνων της ΓΣΕΕ(1983-93). Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ(1994-97). Εργάστηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, στο ΕΛΚΕ και ως αξιολογητής ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας/Χρονικό-Μαρτυρίες (2005) για το βιβλίο του «Πολυτεχνείο΄73. Αναστοχασμός μιας Πραγματικότητας).

madata.gr
Keywords
Αναζητήσεις
χατζησωκράτης δημαρ βιογραφικό, σωκρατης χατζησωκρατης
Τυχαία Θέματα