Διπλή ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους

13:22 9/8/2012 - Πηγή: 24wro
Μετά τους συμβεβλημένους γιατρούς που απειλούν με αναστολή συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ...
τελεσίγραφο στο υπουργείο για την εξόφληση του συνόλου των οφειλών έως τις 25 Αυγούστου έστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. «Τα χρέη διογκώνονται και δεν είμαστε σε θέση να παραγγείλουμε φάρμακα», τονίζουν

Σύμφωνα με τα στοιχεία των φαρμακοποιών, μέχρι τώρα έχουν λάβει τα 90 από τα 207 εκατομμύρια για τον Μάιο, ενώ ήδη εκκρεμεί και ο Ιούνιος

Σε διπλό κλοιό ταλαιπωρίας θα μπουν για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι του
ΕΟΠΥΥ καθώς μετά τους συμβεβλημένους γιατρούς, οι οποίοι απειλούν να αναστείλουν τη συνεργασία τους με το Ταμείο στις 20 Αυγούστου, και οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται να σταματήσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι φαρμακοποιοί της χώρας διαμαρτύρονται για την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει πλήρως τις εκτελεσθείσες συνταγές του περασμένου Μαΐου εκφράζοντας παράλληλα ανησυχίες και για την οξεία επισφάλεια στην οποία έχει περιέλθει πλέον ο Οργανισμός.

Τονίζουν μάλιστα ότι τα χρέη τους διογκώνονται, ενώ δεν είναι σε θέση να παραγγείλουν φάρμακα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των φαρμακοποιών, μέχρι τώρα έχουν λάβει τα 90 από τα 207 εκατομμύρια για τον Μάιο, ενώ ήδη εκκρεμεί και ο Ιούνιος.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου

Ηδη απόφαση για διακοπή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ έχει λάβει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίασή του έστειλε τελεσίγραφο στο υπουργείο Υγείας με το οποίο ζητεί την εξόφληση του συνόλου των οφειλόμενων έως τις 25 Αυγούστου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του κλάδου: «Εάν έως τότε δεν έχει ολοκληρωθεί το θέμα των πληρωμών, θα ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου, μεταξύ των οποίων και η αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ», λέει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου.

Τα προβλήματα για τους ασφαλισμένους ορισμένων περιοχών της περιφέρειας ωστόσο θα ξεκινήσουν, νωρίτερα καθώς ήδη οι φαρμακοποιοί της Εύβοιας αποφάσισαν να μην εκτελούν συνταγές επί πιστώσει του Ταμείου από αύριο. Αναστολή από την Πέμπτη 16 Αυγούστου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί?μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας αλλά και οι συνάδελφοί τους από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Για μεγαλύτερο πρόβλημα από την εξόφληση των ήδη οφειλομένων κάνει λόγο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος: «Ο ΕΟΠΥΥ πνέει τα λοίσθια. Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν πλέον να μπαίνουν σ΄αυτή την επισφάλεια όταν οι προμηθευτές ζητούν να πληρώνονται τοις μετρητοίς. Ας μας πιστώνουν και μας οι εταιρείες για να μπορούμε να πιστώνουμε κι εμείς», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή με αναστολή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ από την Δευτέρα 20 Αυγούστου απειλούν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί, εάν δεν τους καταβληθούν άμεσα όλα τ
Keywords
Τυχαία Θέματα