Διστάζουν οι ΗΠΑ για επέμβαση στη Συρία

11:12 11/3/2012 - Πηγή: 24wro
Η αιματοχυσία στην Συρία συνεχίζεται με την αμερικανική κυβέρνηση να αναζητεί τρόπους...
για να τη σταματήσει.

Αλλά είναι διστακτική απέναντι σε μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση, εξαιτίας του φόβου για επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος αυτός που θέλησε να μην κατονομαστεί συνέκρινε την κατάσταση στη Συρία με αυτή στη Λιβύη, όπου η ΝΑΤΟική επέμβαση βοήθησε τους αντικαθεστωτικούς με αποτέλεσμα την
πτώση του καθεστώτος Καντάφι.

Η επιλογή στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη, για την αναχαίτιση των δυνάμεων του Καντάφι και την δημιουργία ζωνών προστασίας των αμάχων ήταν δυνατή, αλλά στη Συρία δεν ισχύουν οι ίδιες συνθήκες, επισήμανε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση Ομπάμα δέχτηκε εκκλήσεις από συντηρητικούς πολιτικούς, ανάμεσά στους και ο γερουσιαστής Μακέιν, να ηγηθεί μια στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

"Πόσες ακόμα ζωές αμάχων πρέπει να χαθούν για να πεισθείτε ότι τα στρατιωτικά μέτρα τα οποία προτείνουμε είναι αναγκαία για να σταματήσουν οι σκοτωμοί;", επισήμανε σε αξιωματούχος του Πενταγώνου ο Μακέιν.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα και ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων αποκάλυψαν ότι μετά από αίτημα του αμερικανού προέδρου, μελετούν τις στρατιωτικές εναλλακτικές λύσεις στη Συρία.

Και οι δύο, πάντως, έδωσαν έμφαση στις προκλήσεις και στην περιπλοκότητα μιας στρατιωτικής επίθεσης.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα