ΔΝΤ: Στόχος η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την Ελλάδα

19:33 4/10/2012 - Πηγή: 24wro
Στόχος των συνομιλιών μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης είναι η εξεύρεση εφικτής και βιώσιμης λύσης για ...
τη χώρα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, σημειώνοντας ότι ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα για την εφαρμογή ενός «πλήρους και αξιόπιστου προγράμματος» δημοσιονομικής προσαρμογής
ωστόσο τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρόσθεσε ότι ο χρόνος έχει τη σημασία του καθώς πλησιάζει το Eurogroup και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Σε ερώτηση αν το ΔΝΤ αποδεχτεί «πολιτική λύση» σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες της τρόικας στην Αθήνα, επεσήμανε ότι δεν επιθυμεί να προτρέξει από τη στιγμή που οι συνομιλίες συνεχίζονται και ανάλογα με τις εξελίξεις θα υπάρξει σταδιακή αντιμετώπισή τους.

Τέλος σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» και τις εκτιμήσεις περί «κοινωνικής αναταραχής» σε χώρες της νότιας Ευρώπης, τόνισε την ανάγκη δίκαιων μέτρων και καταπολέμησης του φαινόμενου της φοροδιαφυγής.

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα