Δώρο άδωρο η σωτηρία των 13ου - 14ου μισθού

16:02 7/2/2012 - Πηγή: 24wro


Η αναζήτηση μέτρων που θα αντισταθμίσουν τη μη κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα ήταν η αιτία αναβολής της ...
χθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Το νέο ραντεβού ορίστηκε για σήμερα, ενώ ο χρόνος πιέζει. Οι κύριοι Παπανδρέου, Σαμαράς
και Καρατζαφέρης διεμήνυσαν στην τρόικα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να περικόψουν τον 13ο και τον 14ο μισθό καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε κοινωνική αναταραχή.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας φέρεται να τους απάντησαν ότι δεν έχουν πρόβλημα, αρκεί να τους βρουν αντίστοιχα μέτρα που θα φέρνουν κάθε χρόνο στα ταμεία του κράτους 1,4 δισ. ευρώ. Ετσι, όλη τη μέρα χθες οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους συνεργάτες τους προκειμένου να βρεθούν άλλες πηγές εσόδων και σήμερα να τις κουβεντιάσουν με τους έτερους αρχηγούς. Την ίδια ώρα, δεν φαίνεται να μένει ανέπαφος ο κατώτατος μισθός.

Οι Βρυξέλλες παρέθεσαν χθες στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα ανέρχεται στα 751 ευρώ για 14 μήνες (λόγω 13ου και 14ου μισθού), κάτι που ισοδυναμεί σε 870 ευρώ μηνιαίως, ενώ στην Πορτογαλία ο κατώτατος μισθός ανέρχεται σε 566 ευρώ και στην Ισπανία σε 748 ευρώ. Αν βέβαια μειωθεί ο κατώτατος μισθός, θα συμπαρασύρει προς τα κάτω και όλους τους υπόλοιπους μισθούς.

Ολα αυτά έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που δηλώνουν απρόθυμοι να συναινέσουν όταν οι συμφωνίες θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή. Οι αντιδράσεις είναι περισσότερο έντονες στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, και αυτό διότι βάσει των δημοσκοπήσεων οι μισοί και πλέον δεν πρόκειται να επανεκλεγούν!

«Αν ο λαός με στείλει σπίτι μου, θέλω τουλάχιστον να μπορώ μετά να κυκλοφορώ στον δρόμο και να μη μου λένε όλοι ότι ήμουν η αιτία να κοπεί ακόμη περισσότερο ο μισθός του απλού εργαζόμενου μεροκαματιάρη» δηλώνουν μεταξύ τους. Η αναστάτωση που υπάρχει στις τάξεις των βουλευτών είναι γνωστή στους πολιτικούς αρχηγούς που αναζητούν τρόπους κατευνασμού.

Για τον λόγο αυτό, εντός της εβδομάδας αναμένεται να συγκαλέσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου από πλευράς ΠΑΣΟΚ όσο και ο Αντώνης Σαμαράς από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να πράξει και ο Γιώργος Καρατζαφέρης για λογαριασμό του ΛΑΟΣ.
Keywords
Τυχαία Θέματα