Δύο ήταν τελικά οι γυμνοί στο Σύνταγμα!

18:19 10/10/2012 - Πηγή: 24wro
Τελικά ο γυμνός που τριγυρνούσε στην πλ. Συντάγματος...
δεν ήταν ένας. Η αστυνομία με καθυστέρηση ενημέρωσε ότι συνελήφθη και δεύτερος γυμνός στην ίδια πλατεία με διαφορά ώρας.
Ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων κρίθηκε αθώος από την κατηγορία της προσβολής δημοσίας αιδούς, από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Πρόκειται για τον 56χρονο Αμερικανό που το βράδυ της Τρίτης «πέταξε» τα ρούχα του μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό με την ενέργειά του αυτή να διαμαρτυρηθεί για την επίσκεψη Μέρκελ, αλλά επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, ζητώντας συγνώμη για την πράξη του.

Πρόεδρος: «Γιατί το κάνατε»;
Κατηγορούμενος: «Είμαι τρελός».
Ερ: «Δεν ήταν διαμαρτυρία για την επίσκεψη Μέρκελ»;
Απ: «Όχι, δεν ήξερα».
Ερ: «Όταν βγάλατε τα ρούχα σας στο Σύνταγμα, μπροστά στους Εύζωνες, υπήρξαν αντιδράσεις»;
Απ: «Ο κόσμος γέλαγε… Αμέσως ήρθε ο αστυνομικός και με συνέλαβε».

Ο 56χρονος ο οποίος είναι λογιστής στο επάγγελμα δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται αφού και το περασμένο καλοκαίρι, εντοπίστηκε να… περπατά στις ράγες του Μετρό με αποτέλεσμα να εκκρεμεί η δίκη του για παρακώληση συγκοινωνιών.

Ο συνήγορός του μίλησε για ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ζητώντας να αθωωθεί από τη δεύτερη κατηγορία για την οποία κάθισε στο εδώλιο, αυτή της παράνομης εισόδου στη χώρα. Aυτό γιατί από την προηγούμενη δικαστική περιπέτειά του είχε αποδειχθεί ότι εισήλθε νόμιμα στη χώρα ωστόσο, όπως τόνισε ο συνήγορός του, προ διμήνου του εκλάπη το διαβατήριο.

Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο για την πρώτη κατηγορία τονίζοντας ότι δεν προέκυψε ότι προκλήθηκε σκάνδαλο, τον καταδίκασε πάντως σε φυλάκιση 4 μηνών με αναστολή για παράνομη είσοδο, αφού δεν είχε τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του, τα οποία θα πρέπει ο 56χρονος να προσκομίσει στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αποφύγει την απέλαση.

Να σημειωθεί ότι ο έτερος νεαρός άνδρας που έτρεχε χθες γυμνός στους δρόμους πέριξ της πλ. Συντάγματος αφέθηκε χθες ελεύθερος.

zougla.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα