Δύο βραβεία για για τη ζωή του Αϊρτον Σένα!

17:59 13/2/2012 - Πηγή: 24wro
Με δύο βραβεία BAFTA το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Αϊρτον Σένα...
Στην ετήσια τελετή που διοργανώνει η βρετανική ακαδημία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών τεχνών στο Λονδίνο, το φιλμ για τον θρύλο της Formula 1 πήγε τόσο καλά, όσο και οι κριτικές που το συνόδευαν.

Θυμίζουμε ότι, το συγκεκριμένο φιλμ
παρουσιάζει την πορεία του τρεις φορές Βραζιλιάνου παγκόσμιου πρωταθλητή από το ντεμπούτο του στις πίστες της F1 έως τον θάνατό του. Τότε, την Πρωτομαγιά του 1994 στην πίστα της Ιμολα, σε ένα δυστύχημα που σόκαρε τους οπαδούς του σπορ. Η ταινία για τον Σένα απέσπασε τα βραβεία του καλύτερου ντοκιμαντέρ και του καλύτερου μοντάζ.

Ο παραγωγός Ερικ Φέλνερ τόνισε κατά την παραλαβή των βραβείων: «Γυρίστηκε με αγάπη από όλους μας και αυτό που εισπράξαμε από αυτό ήταν αγάπη. Η βαθιά κυνική λέξη εμπορικότητα δεν πέρασε καθόλου από τη σκέψη μας. Το κάναμε επειδή αγαπούσαμε τον Αϊρτόν και εσείς ανταποδώσατε την αγάπη. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Αϊρτον Σένα για τη δυστυχώς πολύ σύντομη ζωή του, αλλά μια ζωή που τα γεγονότα της ήταν περισσότερο απίστευτα από τη φαντασία».

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, Στέφεν Φράι, είπε από την πλευρά του: «Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε τίποτα για τους αγώνες F1 και δεν έχετε ένα έστω αόριστο ενδιαφέρον για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, θα βρείτε το Senna ένα από τα σπουδαιότερα ντοκιμαντέρ που έχετε παρακολουθήσει ποτέ».
Keywords
Τυχαία Θέματα