Δύσκολοι καιροί για τη Nintendo

22:21 26/1/2012 - Πηγή: 24wro
Η Nintendo έδωσε στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2011...
Όπως αναμενόταν, τα νούμερα δεν είναι καθόλου καλά και ο ιαπωνικός κολοσσός των video games εναποθέτει τώρα τις ελπίδες του στο 2012 και το Wii U.

Η Nintendo ανακοίνωσε ζημιές της τάξης των 625 εκατομμυρίων δολαρίωνστο διάστημα Απρίλιος-Δεκέμβριος. Πρόκειται, βέβαια, για μια πολύ άσχημη είδηση, πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρσι η Nintendo είχε κέρδη περίπου 650 εκ. την ίδια περίοδο. Το Wii κατάφερε να πουλήσει μόλις 9 εκατομμύρια τεμάχια όλο αυτό το διάστημα, ενώ το 3DS ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια κομμάτια. Ωστόσο, η μεγάλη μείωση στην τιμή του 3DS επηρέασε αναπόφευκτα και την κερδοφορία της εταιρείας.

Πέρα από το hardware, αντίστοιχα κακή ήταν και η εικόνα στις πωλήσεις τωνπαιχνιδιών. Το 2010 πουλήθηκαν 150 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδών, ενώ πέρσι μόλις 89 εκατομμύρια.

Η εταιρεία στρέφει τώρα την προσοχή της στο 2012, εν όψει της κυκλοφορίας του Wii U. Η επερχόμενη κονσόλα αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν τα τέλη της σεζόν και οι Ιάπωνες ελπίζουν να έχει μια καλή πορεία. Βέβαια, αν το Wii U παρουσιαστεί λίγο πριν τη χριστουγεννιάτικη περίοδο δε θα προλάβει να συμπεριληφθεί στα οικονομικά αποτελέσματα του 2012, πράγμα που σημαίνει ότι και αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη για τη Nintendo.
Keywords
Τυχαία Θέματα