Δυσοίωνες προβλέψεις για την Ευρωζώνη

09:12 24/4/2012 - Πηγή: 24wro
Ιδιαιτέρως αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στην Ευρωζώνη, τα οποία...
καταδεικνύουν ότι η οικονομία της περιοχής οδεύει ολοταχώς προς ύφεση και ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης μάλλον αναποτελεσματικά είναι παρά ικανά να ανοίξουν το δρόμο για μία σταδιακή ανάκαμψη.

Η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε τον Απρίλιο με τον ταχύτερο ρυθμό από το Νοέμβριο του 2011, κυρίως υπό το βάρος της απότομης πτώσης της μεταποίησης, με τις νέες παραγγελίες να υποχωρούν, τις τιμές να αυξάνονται και τις επιχειρήσεις να περικόπτουν θέσεις εργασίας.

Ο αντίκτυπος της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη έχει αρχίσει να γίνεται περισσότερο αισθητός στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της, με τη Γαλλία να γνωρίζει απότομη επιδείνωση του τομέα παροχής υπηρεσιών τον Απρίλιο και τη μεταποίηση στη Γερμανία να δέχεται πλήγμα από τη μειωμένη ζήτηση από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Από τα υπόλοιπα στοιχεία της Ευρωζώνης, η γερμανική οικονομία φαίνεται να χάνει έδαφος, ενώ το καταναλωτικό κλίμα στην Ιταλίαγνώρισε τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη επιδείνωση μέχρι σήμερα.

Η εξασθενημένη ζήτηση από την περιφέρεια της Ευρωζώνης είχε ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας 0,2% στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, αν και πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν σταθεροποίηση στο πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Μπούντεσμπανκ.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα