Ε.ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι Ευρωπαίοι εταίροι να δώσουν πίστωση χρόνου στην Ελλάδα

23:07 30/1/2012 - Πηγή: 24wro
Για αδέξιο χειρισμό εκ μέρους των Γερμανών, ενδεχομένως με...
εσωτερικά κριτήρια, κάνει λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Αντώναρος σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο "Deutschlandradio", αναφερόμενος στην πρόταση περί ορισμού «Επιτρόπου» για την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού, η οποία διέρρευσε την Παρασκευή.

Ο κ. Αντώναρος, απαντώντας σε ερώτηση με την οποία χαρακτηρίζονται υπερβολικά τα ελληνικά δημοσιεύματα περί «Γκαουλάιτερ», εξηγεί ότι αυτά αντικατοπτρίζουν την γενική οργή που επικρατεί στην Ελλάδα
για την πρόταση περί επιτροπείας και προσθέτει ότι θα περίμενε μεγαλύτερη υπομονή και αλληλεγγύη από τους ευρωπαίους εταίρους.
Σημειώνει, δε, ότι η κυβέρνηση που σχηματίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο με την στήριξη τριών κομμάτων επιδιώκει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων οι οποίες έχουν ψηφιστεί αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί ως τώρα και αναδεικνύει την ανάγκη εξεύρεσης ενός κοινού δρόμου, ενός σχεδίου με το οποίο η Ελλάδα θα ξεπεράσει την βαθιά ύφεση και θα επιδιώξει την ανάπτυξη.
«Οι άνθρωποι στην Ελλάδα υπέστησαν μεγάλες περικοπές και περιμένουν τώρα σιγά-σιγά να βγουν από την "Κοιλάδα των Δακρύων"», λέει χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής της ΝΔ παραδέχεται ότι είναι λογικό οι δανειστές να ενδιαφέρονται για το πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματα που δίνουν στην Ελλάδα και για το εάν υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις. Διευκρινίζει ωστόσο ότι για αυτόν ακριβώς τον σκοπό βρίσκεται στην Αθήνα η τρόικα, επαναλαμβάνει ότι η νέα κυβέρνηση ανέλαβε μόλις πριν από δύο μήνες και ζητεί και χρόνο προκειμένου να φανούν τα αποτελέσματα. Επισημαίνει επίσης ότι είναι σημαντικό τα επόμενα βήματα να γίνουν σε πνεύμα συνεργασίας και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και να μείνουν στην άκρη οι άσχημες εκφράσεις, όπως «Κομισάριος», ενώ ζητεί «κομψότερες» και «πιο προσεκτικές» διατυπώσεις για έναν λαό που υποφέρει εδώ και δύο χρόνια.
«Γνωρίζω καλά την Γερμανία και δεν θα ήθελα να επιβαρυνθεί επιπλέον η κατάσταση. Έχω πολλές φορές την εντύπωση ότι οι πολιτικοί στην Γερμανία χρησιμοποιούν λέξεις οι οποίες είναι αυτή τη στιγμή ακατάλληλες», προσθέτει ο κ. Αντώναρος.
Απαντώντας σε ερώτηση του "dradio" σχετικώς με την αδυναμία του κράτους να εισπράξει τους φόρους, ο κ. Αντώναρος εξηγεί ότι, εξαιτίας της ύφεσης, δεν υπάρχουν πλέον χρήματα και σημειώνει ότι περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους τα τελευταία δύο χρόνια, στοιχείο που θα αντιστοιχούσε σε εκατομμύρια άνεργους Γερμανούς σε πολύ σύντομο διάστημα. «Από πού λοιπόν θα προέλθουν οι φόροι;», διερωτάται ο βουλευτής και επανέρχεται στην σημασία της προώθησης της ανάπτυξης. Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Αντώναρος συμφωνεί ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω εξορθολογισμός στην Δημόσια Διοίκηση και παραπέμπει στον χρόνο που χρειάστηκε για την ανόρθωση της Ανατολικής Γερμανίας μετά την επανένωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα