Έφαγε 25 χρόνια ο εγκέφαλος της σπείρας με τα Καλάσνικοφ

15:06 14/12/2011 - Πηγή: 24wro
Σε ποινή κάθειρξης 25 ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον 31χρονο Αλβανό κακοποιό Σαντέρ Πεμάι...
ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2010 είχε μετατρέψει μια ολόκληρη γειτονιά στον Βύρωνα σε εμπόλεμη ζώνη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 25χρονος βιοπαλαιστής, πατέρας ενός παιδιού!

Η δίκη του Αλβανού κακοποιού, που θεωρείται από τους πιο σκληρούς των τελευταίων τριάντα ετών, άρχισε πριν από τρεις εβδομάδες και χθες ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε τις ποινές. Στον εγκέφαλο της αποκαλούμενης και «σπείρας με τα Καλάσνικοφ» το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης
25 ετών κατά συγχώνευση, ενώ την ίδια ποινή επιφύλαξε και σε δύο ακόμα άτομα συγκατηγορούμενούς του.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κατά συγχώνευση ποινή 20ετούς κάθειρξης. Ουσιαστικά, στους τέσσερις κακοποιούς επιβλήθηκε σκληρή ποινή, αλλά όχι τα ισόβια, αφού η έδρα έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι οι δεκάδες ληστείες για τις οποίες καταδικάστηκαν τελέστηκαν «κατ’ εξακολούθηση» και όχι «κατά συρροή», γεγονός που άλλαξε το πλαίσιο της ποινής.

Οι Αλβανοί κακοποιοί, οι οποίοι σε διάστημα λίγων εβδομάδων είχαν διαπράξει είκοσι δύο ληστείες, κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικών, παράνομη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού.

Μάλιστα, οι δύο από αυτούς (Σαντέρ Πεμάι και Μάριαν Κόλα) τον Φεβρουάριο του 2010 είχαν προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο όταν μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης μια ήσυχη γειτονιά, όμως για την πράξη αυτή δεν έχουν αποδοθεί ακόμη κατηγορίες και δεν βρίσκεται καν στο στάδιο της ανάκρισης.

«Είμαι ικανοποιημένος με την απόφαση του δικαστηρίου και ιδιαίτερα για το ότι έγινε δεκτός ο ισχυρισμός της υπερασπίσεως ότι οι ληστείες τελέστηκαν κατ’ εξακολούθηση και όχι κατά συρροή. Επίσης θεωρώ ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι δεν αποδόθηκε στον Σαντέρ Πεμάι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας του άτυχου υδραυλικού που έπεσε νεκρός στον Βύρωνα» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου, ενώ από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου υδραυλικού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε για την υπόθεση του τραγικού θανάτου του 25χρονου πριν από δύο χρόνια στον Βύρωνα: «Είναι ντροπή για την Εισαγγελία Πρωτοδικών να μην έχει ασκήσει ακόμη διώξεις και να μην έχει στείλει την υπόθεση στον ανακριτή»!
Keywords
Τυχαία Θέματα