Έφυγε από τη ζωή ο ξεχασμένος Ολλανδός της Κω

16:10 19/2/2013 - Πηγή: 24wro

Με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία για τον «ξεχασμένο» Ολλανδό που νοσηλευόταν για ενάμιση μήνα στο...

Γενικό Νοσοκομείο της Κω. Ο 67χρονος Γκέραρντ βαν ντερ Στενχόβεν «παραιτήθηκε από τη ζωή», όπως λένε οι γιατροί του, και άφησε την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν εγκαταλειμμένος από τις 3 Ιανουαρίου. Και τούτο γιατί, παρά τις εκκλήσεις των υπευθύνων του νοσοκομείου και της ολλανδικής κοινότητας προς τις αρμόδιες αρχές, κανείς δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για την τύχη του.

Ο άτυχος
ηλικιωμένος είχε εισαχθεί εσπευσμένα με ρήξη εντέρου και χειρουργήθηκε άμεσα από τον γιατρό Αχιλλέα Αγαπόπουλο. Οι εβδομάδες, όμως, περνούσαν και ο ηλικιωμένος βρισκόταν «καρφωμένος» στο κρεβάτι του πόνου, αφού η βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του δεν επέτρεπε στους γιατρούς να του δώσουν εξιτήριο. Παράλληλα, δεν διέθετε διαβατήριο για να φύγει για την πατρίδα του ούτε αρκετά χρήματα, ενώ δεν υπήρχε κάποιο άτομο που θα τον συνόδευε στην Ολλανδία.

Μιλώντας στην «Espresso» ο θεράπων γιατρός του, Αχιλλέας Αγαπόπουλος, τόνισε ότι ηλικιωμένος Ολλανδός «έφυγε από τη ζωή γιατί παραιτήθηκε ο ίδιος από τη ζωή. Δεν έτρωγε, δεν έπινε, δεν μας άφηνε να του χορηγήσουμε υγρά, οπότε δεν είχαμε άλλο τρόπο για να τον βοηθήσουμε. Ετσι, το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Η ψυχολογία του ήταν πολύ άσχημη από την πρώτη στιγμή. Το έλεγα καιρό τώρα, προς όλες τις κατευθύνσεις, έστελνα χαρτιά προς τους αρμοδίους, αλλά κανείς δεν ενδιαφερόταν πραγματικά για το τι θα γινόταν ο Ολλανδός».

Ο κ. Αγαπόπουλος πρόσθεσε πως το ζήτημα του τι θα απογίνει ο 67χρονος δεν τελείωσε με τον θάνατό του, αφού όπως είπε, «δεν έχουμε πληροφόρηση από την ολλανδική πρεσβεία για την ταφή του! Ενδεχομένως η σορός του να μεταφερθεί στην πατρίδα τ [Ο θεράπων γιατρός του Ολλανδού, Αχιλλέας Αγαπόπουλος, τόνισε ότι ηλικιωμένος «έφυγε από τη ζωή γιατί παραιτήθηκε ο ίδιος από τη ζωή».] του, ενδεχομένως να κάτσει εδώ, δεν γνωρίζω με σιγουριά. Για την ώρα παραμένει στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου».

Ο Γκέραρντ βαν ντερ Στενχόβεν είχε εισαχθεί με ρήξη εντέρου και έπειτα από την εγχείρηση, κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη να επιστρέψει στην Ολλανδία για περαιτέρω νοσηλεία, ώστε η ασφάλειά του να καλύψει τα έξοδα. Ομως, ο 67χρονος δεν μεταφέρθηκε στη χώρα του και πέθανε μόνος κι αβοήθητος στην Κω.
madata.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα