Εγκαταλείπουν το... σανίδι και φεύγουν για την επαρχία

20:52 5/8/2012 - Πηγή: 24wro
Με τις δουλειές τους να μειώνονται δραματικά ή να μένουν απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα...
αρκετοί πλέον «δραπετεύουν» από την πρωτεύουσα και ξαναγυρνούν στα χωριά τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν

Η ηθοποιός Στέλλα Παπαδημητρίου από τον Μάρτιο ζει στο πατρικό της στο Σιτοχώρι, στο νομό Σερρών, και ασχολείται με το κτήμα της.
Ηθοποιός σημαίνει φως, άλλα κάποιες φορές και μαύρο σκοτάδι. Η τέχνη που θα μπορούσε να γίνει το παρηγορητικό ίαμα στις
μέρες μας, αν όχι για να μας σώσει, αλλά για να μας ανακουφίσει από την κατάθλιψη, μετράει τα δικά της τραύματα?

Η οικονομική κρίση «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά της. «Θύματά» της είναι και οι ηθοποιοί που βλέπουν τις δουλειές τους να μειώνονται δραματικά, κάποιοι να μην πληρώνονται για σίριαλ, ταινίες ή θεατρικές παραστάσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και γι' αυτόν τον λόγο να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης, πολλές φορές άσχετους με το επάγγελμά τους.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να εγκαταλείψουν το «κλεινόν άστυ» και να βρουν καταφύγιο στη γενέτειρά τους, ξεφεύγοντας από τη μιζέρια της Αθήνας.

Ομως, ακόμη κι αν τα μολυβένια σύννεφα πάνω από τον αυριανό ουρανό ψαλιδίζουν τη λαχτάρα μιας φωτεινής συνέχειας, η ανάγκη για επιβίωση έχει μια δύναμη ανώτερη από όλα τα απόλυτα, όλες τις «αλήθειες»- Ακόμα και από τα συντρίμμια κάτι ελπιδοφόρο και δημιουργικό μπορεί να υπάρξει.

«Εφυγα μέσα σε μια νύχτα»
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 30χρονης ηθοποιού Αγγελίνας Παρασκευαΐδη, που αν και ξεχώρισε φέτος με την παρουσία της στο τηλεοπτικό σίριαλ «Βασιλιάδες», αναγκάστηκε να επιστρέψει στο πατρικό της στη Μυτιλήνη και να κάνει μια νέα αρχή. Αν και η ηθοποιός ήρθε στην Αθήνα για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, τα σχέδιά της ανατράπηκαν εξαιτίας της κρίσης.

Οπως εξομολογείται στο «Εθνος της Κυριακής», «η ζωή μου στην Αθήνα είχε καταντήσει μια καθημερινή σπατάλη ενέργειας και χρημάτων χωρίς ανταπόκριση. Κάποια στιγμή τα αποθέματα άδειασαν και πήρα την απόφαση να φύγω μέσα σε μία νύχτα. Το δύσκολο ήταν να πείσω τους ανθρώπους που με αγαπούσαν πραγματικά ότι αυτό ήταν το σωστό.

Η Μυτιλήνη είναι το καταφύγιό μου. Ολα μου θυμίζουν ευχάριστες και αθώες στιγμές της ζωής μου. Οι άνθρωποι στην επαρχία είναι πιο αληθινοί και η ζωή κοντά στη φύση με κάνει να νιώθω άνθρωπος και όχι εργαλείο.

Η αλλαγή περιβάλλοντος λειτουργεί θεραπευτικά στα δύσκολα, πόσω μάλλον τώρα που είμαι με την οικογένειά μου σ' ένα περιβάλλον που δέχομαι μόνο αγάπη και συμπαράσταση. Εδώ είμαι απόλυτα προστατευόμενη και δεν μπορεί να με πληγώσει κανείς».

Οταν τη ρωτάμε για το αν έχει μέλλον η «γενιά της κρίσης» κι αν μπορεί να «γεννηθεί» κάτι θετικό, η 30χρονη ηθοποιός απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια, «κάθε γενιά πέρασε μια δύσκολη περίοδο, δεν είμαστε οι μόνοι. Φυσικά και έχουμε μέλλον και είναι στα χέρια μας να το ''χτίσουμε''! Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων και επιλογών.

Η λύση που επέλεξα, νομίζ
Keywords
Τυχαία Θέματα