Εισιτηριοδιαφυγή: Και ο άγιος φοβέρα θέλει...

10:15 13/12/2012 - Πηγή: 24wro
Το καθεστώς ασυδοσίας και ατιμωρησίας που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς με...
την εισιτηριοδιαφυγή, αρχίζει να υποχωρεί. Οι πωλήσεις εισιτηρίων στα λεωφορεία, τραμ, τρόλευ κ.λπ. αυξάνουν παρά την οικονομική κρίση, καθώς οι «τζαμπατζήδες» αρχίζουν σιγά-σιγά να πληρώνουν.

Τα
στοιχεία που έδωσε χθες το υπουργείο Μεταφορών είναι ενδεικτικά. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η συνεχώς διευρυνόμενη μείωση των πωλήσεων εισιτήριων επιβραδύνθηκε και τον Οκτώβριο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 12% (σε τεμάχια) και 18% σε αξία. Το μήνα Νοέμβριο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,7% αλλά εδώ θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι έξι ημέρες απεργίας των μέσων μαζικής μεταφορών σε ημέρες αιχμής (μεσοβδόμαδα). Το υπουργείο επίσης ανακοίνωσε ότι βεβαίωσε πάνω από 10.000 πρόστιμα συνολικού ύψους 815.000 ευρώ σε διάστημα 10 εβδομάδων.

Το χαοτικό σύστημα στην έκδοση εισιτηρίων φαίνεται ότι αρχίζει να μαζεύεται και πλέον το υπουργείο και τρόικα επανεξετάζουν την πολιτική αύξησης της τιμής του εισιτηρίου κατά 50% που είχε επιβληθεί με το δεύτερο μνημόνιο. Ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, αν και δεν δεσμεύθηκε στο ύψος της αύξησης είπε ότι θα εξεταστεί εκ νέου με την τρόικα, στο πλαίσιο περιορισμού των ελλειμμάτων των οργανισμών μέσω μαζικής μεταφοράς.

Τέλος σημείωσε ότι η πολιτική των προστίμων δεν έχει στόχο αυτά καθ’ αυτά τα πρόστιμα, αλλά τον εκφοβισμό των «τζαμπατζήδων» που χρόνια τώρα πάνε κι έρχονται, θεωρώντας ότι είναι δικά τους τα μέσα μετακίνησης.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα