Εκατό Τούρκοι δημοσιογράφοι σαπίζουν στη φυλακή!

10:41 31/12/2011 - Πηγή: 24wro
Περίπου 100 Τούρκοι δημοσιογράφοι είναι στην φυλακή. Το πρωτοφανές για χώρα που θέλει...
να μπει στην ΕΕ γεγονός, αποτέλεσε αντικείμενο σφοδρής κριτικής Γερμανών δημοσιογράφων και συγγραφέων προς την Τουρκία την οποία κατηγορούν για έλλειψη ελευθερίας Τύπου.

Συγκεκριμένα η Γερμανική Ενωση Δημοσιογράφων και η Ομοσπονδία Συγγραφέων ΡΕΝ , κάλεσαν την Τουρκία να απελευθερώσει τους περίπου 100 Τούρκους δημοσιογράφους που είναι στην φυλακή, ενώ ο Γενικός Γραμματέας της ΡΕΝ Γερμανίας, κ. Herbert Wiesner χαρακτήρισε «φρικιαστικό»
τον αριθμό των φυλακισμένων δημοσιογράφων και υπογράμμισε ότι ο υψηλός αυτός αριθμός οφείλεται στις αδυναμίες του τουρκικού δικαστικού συστήματος.

Επίσης ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Ενωσης Γερμανών Δημοσιογράφων κ. Michael Konken υπογράμμισε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του για προώθηση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία και κάλεσε την ‘Αγκυρα να υιοθετήσει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να εργάζονται σε ελεύθερο περιβάλλον. Επίσης τόνισε το αυτονόητο ότι η ύπαρξη ελεύθερης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας είναι προϋπόθεση για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα