Έλληνας αθλητής μετά από 28 χρόνια στον αγώνα δρόμου αντοχής των Ολυμπιακών Αγώνων

16:00 2/11/2011 - Πηγή: 24wro
Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας ανακοίνωσε τα κράτη και τον αριθμό...
των αθλητών που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012. Η Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 1896, και την συμμετοχή
των Κανέλλου Κανελλόπουλου και Ηλία Κελεσίδη στους Ολυμπιακούς του 1984 στο Λος Άντζελες, θα συμμετέχει και πάλι με έναν αθλητή στον αγώνα δρόμου αντοχής.
Έξι χώρες κατάφεραν να έχουν εκπροσώπηση από επτά αθλητές, πέντε στον δρόμο αντοχής και δύο στην ατομική χρονομέτρηση, θέσεις που κρίθηκαν από την βαθμολογία που συνέλλεξε κάθε χώρα από την βαθμολογία σε World Tour, Continental Tours, ηπειρωτικά πρωταθλήματα και τις θέσεις των αθλητών στην παγκόσμια κατάταξη. Η Ελλάδα χάρη στην προσπάθεια των τριών επαγγελματικών ομάδων αλλά κυριώς στην 21 θέση του Γιάννη Ταμουρίδη στο Europe Tour θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
Συνολικά 59 χώρες θα έχουν εκπροσώπηση στον δρόμο αντοχής, όπου συνολικά θα συμμετάσχουν 145 αθλητές, ενώ στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης 34 χώρες θα έχουν αντίστοιχα παρουσία.
Να υπογραμμίσουμε το γεγονός πως αρκετές χώρες όπως η Κίνα δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους έστω και με μία θέση ενώ οι γείτονες μας Τούρκοι θα συμμετέχουν με τέσσερις αθλητές. τρείς στον δρόμο αντοχής και έναν στην ατομική χρονομέτρηση.


Keywords
Αναζητήσεις
hurricane athlitis
Τυχαία Θέματα