ΕΛΣΤΑΤ: Τα στατιστικά στοιχεία δεν κατασκευάζονται

20:11 20/1/2012 - Πηγή: 24wro
Τα στατιστικά στοιχεία δεν "κατασκευάζονται" για να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε πολιτικό συµφέρον υπογραμμίζει...
η Ελληνική Στατιστική Αρχή σχολιάζοντας τις αναφορές για τη διαβίβασητου φακέλου για την «υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ» στη Βουλή για την διερεύνηση ενδεχόµενων ευθυνών από πολιτικά πρόσωπα.

Η καταγραφή του ελλείµµατος της χώρας αποτελεί αποκλειστική αρµοδιότητα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η εν λόγω Αρχή είναι κατά τον ιδρυτικό
της νόµο ανεξάρτητη, και κατά συνέπεια ούτε λαµβάνει, ούτε εκτελεί κυβερνητικές εντολές, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛΣΤΑΤ.

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι "τα στατιστικά στοιχεία καταρτίζονται επί τη βάσει των κανόνων ορθής πρακτικής και των Κανονισµών που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ως εκ τούτου σηµαντικό να γίνει αντιληπτό ότι τα στατιστικά στοιχεία δεν "κατασκευάζονται" για να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε πολιτικό συµφέρον.

Η ΕΛΣΤΑΤ ως ανεξάρτητη αρχή τηρεί απαρασάλευτα την εκ του νόµου υποχρέωσή της να παράγει αξιόπιστα και αδιάβλητα στατιστικά στοιχεία. Η άνευ επιφυλάξεων έγκριση των εν λόγω στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αποδεικνύει το αδιάβλητό τους.

Είναι εποµένως λυπηρό να αµφισβητείται η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και να κλονίζεται η εµπιστοσύνη των πολιτών στην αξιοπιστία των στοιχείων που αυτή παράγει", καταλήγει η ανακοίνωση.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα