Εν ψυχρώ δολοφονία 40 χρονου στην Καλλιθέα

17:42 1/9/2012 - Πηγή: 24wro

Ενέδρα θανάτου στην Καλλιθέα!...
Δύο επαγγελματίες πιστολέρο εκτέλεσαν εν ψυχρώ έναν ιδιοκτήτη καταστήματος και τραυμάτισαν σοβαρά τη σύζυγό του. Την ίδια ώρα οι διωκτικές αρχές δεν αποκλείουν πίσω από τη μυστηριώδη υπόθεση να κρύβεται μια παλιά βεντέτα.

Οι δύο δολοφόνοι είχαν στηθεί στην οδό Περικλέους, κάτω ακριβώς από το σπίτι του 40χρονου. Μόλις εμφανίστηκε ο 40χρονος μαζί με την 35χρονη Ουκρανή σύζυγό του και στάθμευσαν το αυτοκίνητό τους, ανέλαβαν δράση οι κακοποιοί και άρχισαν να πυροβολούν συντονισμένα το
θύμα τους, πριν το τελευταίο προλάβει να κατέβει από το όχημα.

Από τον καταιγισμό πυρών που εξαπέλυσαν οι δύο δράστες ο 40χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ η σύζυγός του τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και τον θώρακα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Οπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο, ο 40χρονος μαζί με τη γυναίκα του διατηρούν καφενείο στην περιοχή της Καλλιθέας και φαίνεται πως οι δράστες τούς ακολούθησαν από το κατάστημα μέχρι το σπίτι τους και εκτέλεσαν τον Αλβανό υπήκοο.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι πρώτες εκτιμήσεις των έμπειρων αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τη μαφιόζικη εκτέλεση, κάνουν λόγο για προσωπικές διαφορές όσον αφορά τα κίνητρα των δύο επαγγελματιών πιστολέρο.

Μάλιστα, οι πρώτες έρευνες των αστυνομικών κινούνται στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του δράστη, ώστε να διαπιστωθεί εάν είχε διαφορές και, βέβαια, ποιες ήταν αυτές και με ποιους.

Πάντως, στις πρώτες καταθέσεις που πήραν οι αστυνομικοί από φίλους και συγγενείς του θύματος, είπαν πως δεν τον είχαν ακούσει τελευταία να μιλά για διαφορές με άτομα, είτε οικονομικές είτε προσωπικές. Επίσης, δεν είχε οικονομικά ανοίγματα, καθώς το καφενείο που διατηρούσε με την Ουκρανή σύζυγό του πήγαινε καλά και δεν του είχε αφήσει χρέη.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έψαξαν και το παρελθόν του 40χρονου Αλβανού στα αρχεία τους, πλην όμως διαπίστωσαν πως δεν τους είχε απασχολήσει ποτέ ούτε ο ίδιος ούτε και η σύζυγός του για κάποιο αδίκημα. Μάλιστα, ζούσαν τα τελευταία χρόνια νόμιμα στην Ελλάδα και πλήρωναν κανονικά την εφορία.

Πλέον οι έρευνες στρέφονται και στην πατρίδα του 40χρονου άνδρα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε παλιούς λογαριασμούς, οι οποίοι παρά το πέρασμα των χρόνων, δεν είχαν κλείσει και έτσι μπήκε στη μέση το γνωστό εθιμικό δίκαιο της αλβανικής βεντέτας, δηλαδή το «κανούν».

espressonews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα