Ενα εμβόλιο τρέλανε τον ανταποκριτή του BBC

17:12 12/12/2011 - Πηγή: 24wro
Προ μηνών ο Βρετανός δημοσιογράφος εμβολιάστηκε για τον κίτρινο πυρετό...
στο Κέντρο Παλλήνης και έκτοτε αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και ψυχικές διαταραχές. Η σύζυγός του πιστεύει ότι για όλα φταίει το εμβόλιο.

Στην άχαρη θέση να προετοιμάσει τον......
12χρονο γιο τους ότι ο πατέρας του δεν θα περάσει μαζί τους τα Χριστούγεννα, βρίσκεται η Δανέζα συγγραφέας Τρίνι Βίλεμαν, σύζυγος του Μάλκολμ Μπράμπαντ, ο οποίος για χρόνια ήταν ο ανταποκριτής του BBC
στην Αθήνα και τώρα νοσηλεύεται σε κλινική της Κοπεγχάγης με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Οπως εξηγεί στο «Εθνος της Κυριακής» η κυρία Βίλεμαν, η περιπέτεια του συζύγου της ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο δημοσιογράφος, που έχει βραβευτεί για την κάλυψη της πολιορκίας του Σεράγεβο, αλλά και του βομβαρδισμού του Γκρόζνι στην Τσετσενία από το ρωσικό πυροβολικό, εμβολιάστηκε για τον κίτρινο πυρετό στο Κέντρο Εμβολιασμού της Παλλήνης, προκειμένου να ταξιδέψει στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Το εμβόλιο ήταν το Stamaril της γαλλικής εταιρείας Sanofi Pasteur.
Τα συμπτώματα
Μόλις 24 ώρες μετά τον εμβολιασμό, ο δημοσιογράφος παρουσίασε υψηλό πυρετό και τρέμουλο. Εισήχθη στο «Υγεία» όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τη σύζυγό του, «οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι φταίει». Αν και ο πυρετός τελικά έπεσε, ο Μπράμπαντ άρχισε να γίνεται οξύθυμος και αγχώδης.

Ο Μάλκολμ Μπράμπαντ με τη σύζυγό του Τρίνι Βίλεμαν κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα. Η οικογένειά του μερίμνησε για την εισαγωγή του στην ψυχιατρική κλινική Σινούρη όπου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του είχε δύο ψυχωτικά επεισόδια. Στο ένα νόμιζε ότι ήταν ο… Ιησούς και στο άλλο, ενώ παρακολουθούσε με τη σύζυγό του τον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, άρχισε να κλαίει και να χαιρετάει στρατιωτικά κάθε φορά που έβλεπε ένστολο. Τελικά, τον Μάιο πήρε εξιτήριο έχοντας περάσει «σύντομο ψυχωτικό επεισόδιο».
eglimatikotita.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα