Ενας Ελληνας στην Disneyland

05:20 12/1/2013 - Πηγή: 24wro

Ξεκίνησε από σερβιτόρος και σήμερα είναι πρόεδρος της καλιφορνέζικης Disneyland...

αλλά και του Walt Disney World Resort στη Φλόριντα. Ο Τζορτζ Καλογρίδης είναι ένας ακόμα ομογενής που γράφει τη δική του ιστορία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όντας παράλληλα ένας από τους σημαντικότερους μάνατζερ στις ΗΠΑ στον τομέα της ψυχαγωγίας. Αξίζει
μάλιστα να αναφέρουμε ότι εργάζεται για περισσότερα από 40 χρόνια στην Disney, χωρίς να έχει κάνει κάποια μεταγραφή σε άλλη εταιρεία, ενώ έχει γίνει γνωστός για τη σημασία που δίνει στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών: ο ίδιος έχει βρεθεί πολλές φορές να μαζεύει σκουπίδια, να σκουπίζει δρόμους της Disneyland και να απαντά προσωπικά με επιστολές σε δυσαρεστημένους πελάτες.

Ο Καλογρίδης αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα με πτυχίο στην κοινωνιολογία και το 1971 άρχισε να εργάζεται στη Disney World ως σερβιτόρος. Σιγά - σιγά ανέβηκε τα σκαλιά της ιεραρχίας και σήμερα βρίσκεται επικεφαλής των πιο σημαντικών ψυχαγωγικών πάρκων και resorts της Disney. Το Walt Disney World Resort στη Φλόριντα, στο οποίο τίθεται επικεφαλής από την 1η Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει τέσσερα θεματικά πάρκα, περισσότερα από 20 ξενοδοχεία, ενώ απασχολεί 66.000 υπαλλήλους.

Η καταγωγή του 59χρονου μάνατζερ είναι από την Κάλυμνο.

moneypro.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα