Ένας Θρύλος για την Πόλη!

07:27 31/3/2012 - Πηγή: 24wro
Στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, που κέρδισε με...
76-69 τη Σιένα κι έκανε το 3-1 στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας.
Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς αντέταξε τον ενθουσιασμό και το πάθος του κόντρα στην εμπειρία των πρωταθλητών Ιταλίας και, παρότι είχε το μειονέκτημα της έδρας, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να επιστρέψει ύστερα από ένα χρόνο απουσίας στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Χωρίς τον Τζόι Ντόρσεϊ, που καθηλώθηκε στον πάγκο εξαιτίας τραυματισμού στη μύτη από το τρίτο παιχνίδι, αλλά με τον Κάιλ Χάινς και το Βασίλη Σπανούλη να κάνουν ηγετική εμφάνιση (πετυχαίνοντας από 19 πόντους), ο Ολυμπιακόςεκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη δύναμη του «καυτού» ΣΕΦ και έκλεισε τα στόματα των επικριτών του, όταν στο ξεκίνημα της σεζόν προέβλεπαν πως δεν θα φθάσει μακριά.

Ο Ολυμπιακός έγινε η τρίτη ομάδα που πέρασε στο Φάιναλ Φορ μετά την Μπαρτσελόνα, με την οποία θα τεθεί αντιμέτωπος στον ημιτελικό της 11ης Μαΐου, και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που απέκλεισε την Μπιλμπάο. Με «όπλο» για ακόμα μία φορά την άμυνα, αλλά και την κυριαρχία τους στα επιθετικά ριμπάουντ, οι Πειραιώτες έφθασαν στο θρίαμβο επί της Σιένα και το πανηγύρισαν δεόντως, μαζί με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι Πειραιώτες χτύπησαν μέσα στη ρακέτα την άμυνα ζώνης (2-3) του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, έχοντας για αιχμή του δόρατος τον Κάιλ Χάινς. Με έξι πόντους του Αμερικανού, οΟλυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά, μπαίνοντας στη θέση του οδηγού με 9-5, ο Ζήσης και οΆντερσεν όμως βοήθησαν την πρωταθλήτρια Ιταλίας να παραμείνει κοντά στο σκορ (9-7 στο 4’). Η Σιένα αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στα αμυντικά ριμπάουντ κι αυτό επέτρεψε στους γηπεδούχους να ανοίξουν την ψαλίδα (14-9 στο 5’), με το Βασίλη Σπανούλη να βρίσκει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι.

Με το Μακ Κάλεμπ να βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα, παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα τουΜάντζαρη, το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι μείωσε σε 16-14, αλλά τα έξι επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού του επέτρεψαν να διατηρήσει τον έλεγχο και το προβάδισμα (21-18). Η πρώτη περίοδος βρήκε τελικά τις δύο ομάδες ισόπαλες (21-21), χάρη σε σουτ τριών πόντων του Στόουνρουκ.

Ο Ιγκόρ Ρακόσεβιτς μπήκε στην επιθετική εξίσωση των φιλοξενούμενων και, φθάνοντας τους επτά πόντους, έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του (22-26). Ο Ίβκοβιτςπέρασε πολύ γρήγορα ξανά στο παρκέ το Χάινς, αντί του «αργού» Παπαδόπουλου, αλλά η αστοχία των γηπεδούχων επέτρεψε στους Ιταλούς να διατηρήσουν ισχνό, αλλά σημαντικό από ψυχολογικής άποψης, προβάδισμα (28-30 στο 14’). Ο Πιανιτζιάνι έδωσε εντολή στονΆντερσεν να πάρει επιθέσεις και ο Αυστραλός σέντερ εισάκουσε την εντολή του, εκτελώντας από τα 6,75 μέτρα, για να δώσει στη Σιένα αέρα πέντε πόντων (28-33), πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου.

Παράλληλα, η δράση του Ρακόσεβιτς στην επίθεση συνέχισε να αποτελεί πρόβλημα για την άμυνα των γηπεδούχων, που βρέθηκαν να χάνουν με 35-30 στο 17ο λεπτό. Ο Χάινς, όμως, ήταν ασταμάτητος και μ
Keywords
Τυχαία Θέματα