Ενδεχόμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας

16:18 6/1/2012 - Πηγή: 24wro
Εν καιρώ η όποια απόφαση για την αύξηση της στρατιωτική θητείας...
τονίζει ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος τη στγμή που από την πλευρά τους οι στρατιωτικοί ζητούν η συτατιωτική θητεία να αυξηθεί στους δώδεκα από τους εννιά μήνες που ισχύει σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα επάνδρωσης των υφιστάμενων στρατιωτικών μονάδων.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στον Τύπο τόνισε
ότι η συζήτηση των τελευταίων ημερών για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά τις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία.
Η όποια απόφαση για τη διάρκεια της θητείας θα είναι πολιτική και θα ληφθεί «εν καιρώ», ξεκαθάρισε ο ίδιος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν πρόκειται να καταπιαστεί με το θέμα της θητείας.
Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσίευματα η απόφαση για την αύξηση της στρατιωτική θητείας θα συνοδεύεται από αλλαγές στο ισχύο σύστημα μεταθέσεων. Σύμφωνα με τα Νεα το ΓΕΕΘΑ έχει εισηγηθεί την επιστροφή των κληρωτών από τα σύνορα κοντά στον τόπο καταγωγής τους, αφού πρώτα εκπληρώσουν τα 2/3 της θητείας τους.
Με την αύξηση της θητείας από εννέα στους 12 μήνες «όλοι θα κάνουν 8 μήνες -τα 2/3 της θητείας- στα σύνορα και μετά θα παίρνουν τον δρόμο για μετάθεση, με βάση αντικειμενικά κριτήρια» δήλωσε αρμόδια πηγή στην εφημερίδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα