Ενδιαφέρον από κολοσσούς για την ΣΕΚΑΠ

09:41 6/9/2011 - Πηγή: 24wro
Ανέλπιστα καλά εξελίσσεται για την Αγροτική Τράπεζα ο διαγωνισμός για την πώληση...
της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.


Εκδήλωσαν ενδιαφέρον 8 όμιλοι και πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού οι 7, εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι κολοσσοί της αγοράς καπνού British American Tobacco (Dunhill, Pall Mall, Prince, Rothmans κ.α.) και Imperial Tobacco (Davidoff, West, Slim Line κ.α.) που κατέχουν αντίστοιχα τη δεύτερη και την τέταρτη θέση στον κλάδο παγκοσμίως.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν περάσει επίσης στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού η Ινδική BBM, η κορεάτικη KT & G και μία εταιρεία από την Κροατία.
Καθόλου άσχημα για μια εταιρεία με αρνητική καθαρή θέση 19 εκατ. ευρώ, ζημιές 18,5 εκατ. ευρώ το 2010 και χρέη 40 εκατ. ευρώ. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί οι υπόλοιποι δύο μνηστήρες στους οποίους όμως δεν περιλαμβάνεται η Καπνική Μιχαϊλίδης από τη Θεσσαλονίκη.

Η Αγροτική πωλεί το 50,36% της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας και έχει προσλάβει ως σύμβουλο την Deloitte Business Solutions Χατζηπαύλου Σοφιανός & Καμπάνης.

Η ΣΕΚΑΠ ιδρύθηκε το 1975, έχει έδρα και τις εγκαταστάσεις της στην Ξάνθη και δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εμπορία και διάθεση τσιγάρων. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα σημάτων στην Ελληνική Αγορά, όπως τα BF, Cooper, BF κ.α. Το 2010 πραγματοποίησε ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 36 εκατ. ευρώ (53,2 εκατ. ευρώ το 2009) και είχε ζημίες 18,5 εκατ. ευρώ. Στο τέλος του 2010 απασχολούσε 296 εργαζόμενους, μειωμένους κατά 79 σε σχέση με τις 31/12/2009.
Στη δεύτερη φάση οι ενδιαφερόμενοι θα παραλάβουν ενημερωτικό υπόμνημα με στοιχεία της ΣΕΚΑΠ, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και να διεξάγουν περιορισμένο ειδικό έλεγχο (Due Diligence) μέσω διαδικασίας αίθουσας πληροφοριών (Data Room).

Στη συνέχεια θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά συνοδευόμενη από εγγυητική επιστολή.
Keywords
Τυχαία Θέματα