Έγγραφες διαβεβαιώσεις ζητά η τρόικα από τους πολιτικούς αρχηγούς

07:31 23/1/2012 - Πηγή: 24wro
Με τον εκπρόσωπο των τραπεζιτών Τσάρλς Νταλάρα να αποστέλλει τελεσίγραφο...
«ή εθελοντικό κούρεμα ή χρεοκοπία» , την τρόικα να εκβιάζει ευθέως απαιτώντας νέα μέτρα και το ΔΝΤ μέσω της τρόικα
να ζητά έγγραφη διαβεβαίωση από τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου , κορυφώνεται «το ελληνικό δράμα».

Ο πρωθυπουργός είχε το Σαββατοκύριακο επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες με Μέρκελ και Λαγκάρντ αλλά και κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΕ. Κι ενώ η διαπραγμάτευση για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων βρίσκεται στο κρισιμότερο σημείο η ευθεία πολιτική παρέμβαση των δανειστών σε ένα κυρίαρχο κράτος με την απαίτηση προσωπικής δέσμευσης των πολιτικών αρχηγών ότι θα ακολουθήσουν και θα εφαρμόσουν πιστά τις εντολές τους ,δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα στο πολιτικό σκηνικό αλλά και το κοινωνικό πεδίο.

Από το μέγαρο Μαξίμου διαψεύδεται η πληροφορία ότι το κείμενο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη της Πέμπτης ήταν το κείμενο με τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα να υπογράψουν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά μικρή σημασία έχει αφού όπως όλα δείχνουν οι δανειστές κινούνται αυτόνομα και πέραν των θεσμικών οργάνων της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Α.Σαμαράς στην συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικα τόνισε με έμφαση την επαπειλούμενη κοινωνική έκρηξη αποτέλεσμα και των αναποτελεσματικών μέτρων που έχει πληρώσει ο Ελληνικός Λάος αλλά και της ευθείας παρέμβασης που όλοι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει στα εσωτερικά της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα