Ενισχύεται το ευρώ, εν αναμονή των Μερκοζί...

14:34 9/1/2012 - Πηγή: 24wro
Στη συνάντηση της Γερμανίδας κανγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και στις δηλώσεις των...
δύο ηγετών που αναμένονται κοντά στις 3 μετά το μεσημέρι, είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αγορών, με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα να ενισχύεται ξεπερνώντας τα 1,2750 δολάρια και "μαζεύοντας" τις απώλειες της τάξης του 1,5% που καταγράφει από την αρχή της χρονιάς έναντι της νομισματικής μονάδας των ΗΠΑ.

Την
ίδια ώρα, με μικρές απώλειες (Φρανκφούρτη -0.5%, Παρίσι -0,3%, Μιλάνο -0,6%, Λονδίνο -0,2%) κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση τη Μαδρίτη και τη Στοκχόλμη. Η δε Οδός Αθηνών υποχωρεί κατά 0,8%, με τον γενικό δείκτη να κατευθύνεται προς τις 640 μονάδες.

Μάλιστα, ο τραπεζικός δείκτης - προφανώς λόγω των μηνυμάτων που έρχονται από την πορεία του PSΙ και των πληροφοριών για μεγαλύτερο του 50% "κούρεμα" στα ομόλογα - υποχωρεί κατά 5% και πλέον, ενώ πάνω από 4% είναι η πτώση στη σηματωρό μετοχή της Εθνικής, η οποία κάνει πράξεις στα 1,38 ευρώ.

Ανάλογα, το παιχνίδι ...χωρίς συναλλαγές συνεχίζεται στο spread των ελληνικών ομολόγων, το οποίο έχει φτάσει κοντά στις ...3350 μονάδες (άνοδος 35 μονάδων σήμερα), ενώ πιέσεις δέχονται και τα 10ετή ομόλογα της Πορτογαλίας, με το spread να ανεβαίνει κοντά στις 1150 μονάδες έναντι του 10ετούς γερμανικού ομολόγου.
Keywords
Τυχαία Θέματα