Ενισχυμένη επιστρέφει η Ομάδα Δράσης υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ

13:59 19/2/2012 - Πηγή: 24wro
Την ενίσχυση της παρουσίας της Ομάδας Δράσης υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ αναμένεται να...
ανακοινώσει ο επίτροπος Όλι Ρεν μετά το Eurogroup της Δευτέρας, το οποίο καλείται να «σφραγίσει» το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Πρόκειται για την πλήρη ενεργοποίηση της Task Force, στο μικροσκόπιο της οποίας θα τεθούν πλέον τα έσοδα, οι δαπάνες και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που καλείται να φέρει σε πέρας η Αθήνα.

Σύμφωνα
με το Έθνος της Κυριακής, πρόθεση της Κομισιόν είναι οι εμπειρογνώμονες αυτοί να παραμείνουν στη χώρα μας για τουλάχιστον τρία χρόνια, αλλά επισημαίνεται ότι τελικά «δεν θα αποχωρήσουν πριν ολοκληρωθεί το έργο τους».

Απόλυτη έμφαση δίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, την πρόοδο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και την ενίσχυση της απορροφητικότητας των πόρων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής.

Ολιγομελείς Ομάδες («contant points») αποτελούμενες από 5-6 τεχνοκράτες, θα πάρουν θέση πλάι στους Έλληνες υπουργούς. Επικεφαλής κάθε ομάδας θα είναι Έλληνας τεχνοκράτης, συνεπικουρούμενος από Ευρωπαίο σύμβουλο. Τα θέματα εργασίας αναμένεται να τα ορίζουν οι ελληνικές Αρχές σε συνεννόηση με τον κ. Ράιχενμπαχ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανά μήνα οι εμπειρογνώμονες θα υποβάλλουν εκθέσεις προόδου στις ελληνικές Αρχές και την Επιτροπή. Την υψηλή εποπτεία του όλου ελέγχου έχει ένα όργανο στις Βρυξέλλες, πλαισιωμένο από 120 τεχνοκράτες.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο του Σαββάτου, δήλωσε ότι «προβλέπονται ήδη και λειτουργούν μόνιμοι μηχανισμοί παρακολούθησης εφαρμογής του προγράμματος, οι οποίοι θα ενισχυθούν». «Δεν τίθεται θέμα επιτρόπου» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδήμος.
Keywords
Τυχαία Θέματα