Ενοίκιο αυτοκινήτου με τον… μήνα

15:46 9/9/2011 - Πηγή: 24wro
Η οικονομική κρίση έχει βάλει πολλούς σε σκέψεις, με αποτέλεσμα να ...ζητούν τρόπους να μειώσουν τα έξοδά τους. Για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αποτελούν πλέον σπαζοκεφαλιά οι μετακινήσεις αλλά και το κόστος χρήσης, όπως το service, τα τέλη κυκλοφορίας, η… έκτακτη εισφορά κ.ά..

Τους τελευταίους μήνες, μία νέα
τάση άρχισε να κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της και αφορά στο ενοίκιο αυτοκίνητου με τον… μήνα. Όσο κι εάν ακούγεται περίεργο, πολλοί οδηγοί έχουν «παρκάρει» τα οχήματά τους και μετακινούνται πλέον με τα Μ.Μ.Μ. ή ακόμα και το ποδήλατο. Εναλλακτικά και όταν οι καταστάσεις το απαιτούν, νοικιάζουν αυτοκίνητο, για να κάνουν τη δουλειά τους. Με αυτό τον τρόπο γνωρίζουν από πριν πόσο θα πληρώσουν και όχι πόσα θα δώσουν επιπλέον, επειδή υπάρχει έλλειμμα στα ταμεία του κράτους.

Η έρευνα της zougla.gr προχώρησε πιο βαθιά και διαπίστωσε ότι αρκετές εταιρείες δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενοικίασης αυτοκινήτων. «Είναι πάρα πολλοί αυτοί που νοικιάζουν πλέον αυτοκίνητα και συνεχώς αυξάνονται» δήλωσε στη zougla.gr ο Γιώργος Σπανός, ιδιοκτήτης κάθετης μονάδας αυτοκινήτων, και συνέχισε: «Πλέον ο κόσμος ενοικιάζει σύμφωνα με τις ανάγκες του, με την εβδομάδα, τον μήνα ακόμα και τον χρόνο».

Σύμφωνα με τον κ. Σπανό, μπορεί κανείς να νοικιάσει ένα Mini Countryman με 720 ευρώ τον μήνα, τιμή που περιλαμβάνει μικτή ασφάλεια και περιορισμό χιλιομέτρων τα 2.100 χιλιόμετρα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και άλλοι που κάνουν το κέφι τους νοικιάζοντας μία BMW M3 τελευταίας γενιάς με τον μήνα, πληρώνοντας 3.150 ευρώ, γλυτώνοντας, ωστόσο, επιβαρύνσεις από φόρους, τεκμήρια κ.ο.κ..


Παραδείγματα ενοικίασης αυτοκινήτων*
· Mini Countryman, 720€ (6.000 € το χρόνο)
· BMW M3, 3.150€
· BMW Χ1, 900€
· BMW Χ5 & Χ6, 3.000
· BMW Series 1, 600€
· BMW Z4, 2.500€
Keywords
Τυχαία Θέματα