Έντονες διεργασίες για νέο κόμμα

00:12 7/2/2012 - Πηγή: 24wro

Έντονες διεργασίες συντελούνται ήδη στο πολιτικό σκηνικό, πριν καν διαφανούν οι...

επιπτώσεις από τα όσα διαμείφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου προχθες, με τις κινήσεις για ίδρυση νέων κομμάτων να επιταχύνονται.

1. Κινήσεις υπέρβασης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και στο βάθος... Παπαδήμος!

Η προσπάθεια αυτή δείχνει ότι μπορεί να καταλήξει σε αποτέλεσμα ακόμα και πριν τις εκλογές, όπως ζητούν ορισμένα από τα μέλη της. Υπέρ της ίδρυσης
νέου κόμματος τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, που θεωρείται ο «πολιτικός εγκέφαλος» του «συστήματος Παπαδήμου». «Όχι μόνο είναι απολύτως αναγκαίο το νέο κόμμα, αλλά αν δεν συμβεί, θα παραμείνει το μπλοκάρισμα της πολιτικής ζωής του τόπου» δήλωσε χαρακτηριστικά («Εθνος») ο κ. Τ. Γιαννίτσης, εκτιμώντας με νόημα πως στο εξής «το πεδίο είναι ναρκοθετημένο με εκπλήξεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία-όπως έχει αποκαλύψει η «Realnews»-πρωτοστατεί εδώ και καιρό σ’ αυτή την κατεύθυνση. «Θεωρώ ότι θα έχουμε νέες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Το ΠΑΣΟΚ πολλές φορές έχει βρεθεί σε κρίση, έχει αναγεννηθεί, όπως η δημοκρατική παράταξη έχει αλλάξει πολλές φορές μορφή» δήλωσε (ΝΕΤ) η Άννα Διαμαντοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου μιλά σήμερα σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, έχοντας στο πάνελ τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και τον Διευθυντή του «Αγγελιοφόρου» Τραϊανό Χατζηδημητρίου (συντονίζει η δημοσιογράφος Γεωργία Σαδανά), σε μια εκδήλωση αντίστοιχη αυτής στην Παλαιά Βουλή, με συνομιλητή και τον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη. Αντιθέτως, πάντως, με τον Κωστή Χατζηδάκη, ο επίσης γαλάζιος πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, αν και αρχικά συμφώνησε, αρνήθηκε να παραβρεθεί στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, δίπλα στην κυρία Διαμαντοπούλου, κατόπιν πιέσεων της ηγεσίας της Συγγρού.

Οι «φιλελεύθεροι» της ΝΔ, πάντως, εν αντιθέσει με τους «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ, θεωρούν πως το συμφερότερο για τους ίδιους θα ήταν οι εξελίξεις για το νέο κόμμα να ξεκινήσουν μετά τις εκλογές, ενώ απαρατήρητη δεν θα πρέπει να περάσει και η θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γ. Ραγκούση μ’ αφορμή τη συμπόρευση Βενιζέλου-Λοβέρδου.

2. Κινήσεις από προσωπικότητες εκτός πολιτικής:

«Η χώρα χρειάζεται τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα συσπειρώσει μεταρρυθμιστές και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις από ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την ανανεωτική αριστερά», τονίζουν με άρθρο τους στην χθεσινή «Καθημερινή» οι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος και Λουκάς Τσούκαλης. «Ζητούμενο δεν είναι η ίδρυση ενός ακόμη μικρού κόμματος, αλλά η διάδοση ενός ανατρεπτικού τρόπου σκέψης, με ρηξικέλευθες προτάσεις επί των συγκεκριμένων αναφέρουν χαρακτηριστικά. Οι προσωπικότητες εκτός πολιτικής θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην κίνηση που πρωταγωνιστεί η κυρία Διαμαντοπούλου άλλες πολιτικές προσωπικότητες, προσβλέποντας μάλιστα σε έναν επικεφαλής με τα χαρακτηριστικά όπως ο Λουκάς Παπαδήμος-αν όχι ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος!

3. Κινήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα