ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ: Κομάντος -διασώστες εξ ουρανού πίσω από τον εχθρό!

05:26 6/12/2011 - Πηγή: 24wro

Μια εντυπωσιακή και ιδιαίτερα χρήσιμη συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αμερικανών...

κομάντος- διασωστών Μάχης έγινε στην περιοχή της αεροπορικής βάσης Καλαμάτας. Πρόκειται για κοινή εκπαίδευση που έκαναν οι άνδρες της 31ης Μονάδας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας από την Πέμπτη 17 έως και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου με κλιμάκιο της 347 Air Expeditionary Group (AEG) της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) στην 120 ΠΕΑ
στην Καλαμάτα.
Όπως ανακοινώθηκε η συνεργασία περιελάμβανε άλματα με αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης, διαδικασίες πρώτων βοηθειών και μεταφοράς τραυματία στο πεδίο της μάχης καθώς και απεγκλωβισμού προσωπικού από ελικόπτερο μετά από ατύχημα. Στην ουσία οι κομάντος διασώστες Μάχης έχουν ως αποστολή την άρτια οργάνωση, εκπαίδευση, εξοπλισμό και η κάλλιστη αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων της, για να εκτελεί Έρευνα & Διάσωση, Έρευνα & Διάσωση Μάχης και Ειδικές Επιχειρήσεις.
Ο εξοπλισμός τον οποίο έχει στην διάθεση του ένα στέλεχος της 31 Μοίρας ειδικών επιχειρήσεων είναι από τους αρτιότερους και ο πλέον συμβατός με αυτόν των αντίστοιχων συμμαχικών ομάδων. Έτσι δύναται να εκτελέσει την αποστολή του ανεξαρτήτως του εδάφους, μέρα ή νύχτα, καιρικών συνθηκών.
Η εκπαίδευση του προσωπικού γίνεται στην λογική «εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» και χωρίζεται σε τρία στάδια (αρχική, εξειδίκευσης, συντήρησης) και περιλαμβάνει πλειάδα εκπαιδεύσεων που πραγματοποιούνται σε σχολεία και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Χωράς, αλλά και του Εξωτερικού. Επίσης, η εκπαίδευση συμπληρώνεται από ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών – συνεκπαιδεύσεων με επίλεκτες μονάδες εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας- όπως η συγκεκριμένη.
Το έμβλημα της 31 ΜΕΕΔ κοσμούν η ασπίδα του Αχιλλέα, ο Αετός του Δία (σύμβολο δύναμης και υπεροχής, συμβολίζει την από αέρος διάσωση) και το φίδι, που ως σύμβολο αναγέννησης παραπέμπει στην παροχή Πρώτων Βοηθειών. Το «Α» προέρχεται από τη λέξη «Αχιλλέας» και είναι το χαρακτηριστικό κλήσης ειρηνικής περιόδου, ενώ ο κεραυνός συμβολίζει τις τηλεπικοινωνίες και την ταχύτητα αντίδρασης. Το Γαλάζιο που περιβάλει την όλη σύνθεση είναι το χρώμα του Ελληνικού Εναέριου Χώρου και της Πολεμικής Αεροπορίας.
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα