Επέκταση Χ.Υ.Τ.Α. στα Χανιά

16:35 3/5/2011 - Πηγή: 24wro
Την επέκταση του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) στο εργοστάσιο απορριμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων ζητεί η... Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.), καθώς θεωρείται δεδομένο ότι σε τρία χρόνια ο χώρος θα κλείσει τον κύκλο ζωής του.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του εργοστασίου απορριμμάτων Κώστα Πατεράκη, το σημαντικότερο σημείο της πρότασης αφορά στην επέκταση του υφισταμένου Χ.Υ.Τ.Α. στο εργοστάσιο του Ακρωτηρίου για την κάλυψη των αυξημένων ποσοτήτων απορριμμάτων.

Ο υφιστάμενος χώρος, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει ακόμα τρία χρόνια
ζωής.

Ακόμα στην πρόταση της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. γίνεται λόγος για την ανάγκη κατασκευής τριών σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων για την εξυπηρέτηση της συλλογής και μεταφοράς στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στα Χανιά. Παράλληλα, αναγκαία θεωρείται και η εγκατάσταση ενός κινητού συστήματος μεταφόρτωσης απορριμμάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Σφακίων, δεδομένου ότι ο υφιστάμενος Χ.Υ.Τ.Α. Σφακίων έχει ήδη κορεστεί.

Οι προτάσεις της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. αφορούν, επίσης, στην αγορά εξοπλισμού, ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή των ανακυκλώσιμων υλικών, συνέχιση του προγράμματος υποδοχής των ανακυκλώσιμων υλικών από το Ρέθυμνο, τη δημιουργία μονάδας γεωργικών αποβλήτων στην περιοχή Κουντούρας Σελίνου και τη δημιουργία ενός συστήματος διαχείρισης για τα απόβλητα εκσκαφών και κατεδαφίσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα