Επέκταση του «Ξένιου Δία» στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

23:08 5/9/2012 - Πηγή: 24wro
Αυτό το οποίο έχουμε να κάνουμε ως στόχευση -και η πρώτη ρεαλιστική αποτίμηση θα γίνει μετά το τέλος του χρόνου- είναι να επεκτείνουμε την ..επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς" σε όλη την Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις», τόνισε... μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, ερωτηθείς εξάλλου, σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο απέναντι στις κινητοποιήσεις, σημείωσε:

«Δεν μπορεί
να επιτραπεί μια κατάσταση στην οποία η χώρα θα γίνει μπάχαλο. Απόλυτος σεβασμός στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, αλλά και απόλυτος σεβασμός στην ευρύτερη νομιμότητα, στο δικαίωμα της εργασίας των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών, στο να μην κλείνουν όλοι οι δρόμοι της πρωτεύουσας με το παραμικρό».

Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να επισημοποιηθεί το πλάνο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

84% μείον η είσοδος μεταναστών από τον Έβρο

Σε ποσοστό περίπου 84% έχει μειωθεί η εισροή παράνομων μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, τον τελευταίο μήνα, καθώς έχουν συλληφθεί 1.121 αλλοδαποί έναντι 6.991 το αντίστοιχο διάστημα του 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία γνωστοποίησε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη του «Ξένιου Διός» (04-08-12).

Είναι χαρακτηριστικό πως την πρώτη ημέρα εφαρμογής του «Ξένιου Διός», από τα σύνορα στον Έβρο πέρασαν 295 παράνομη λαθρομετανάστες, ενώ την Τρίτη μόλις 7.

Στις 22 και 30 Αυγούστου, καθώς και την 1η Σεπτεμβρίου δεν πέρασε κανένας.

Αττική: 16.836 προσαγωγές, 2.144 συλλήψειςΣύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ, στην Αττική, προσήχθησαν 16.836 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 2.144αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα. nooz.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα