Επενδύσεις της Google στην Ασία

18:46 10/12/2011 - Πηγή: 24wro

Η κορυφαία διαδικτυακή εταιρεία, στα πλαίσια επέκτασης των δραστηριοτήτων της και λόγω των αυξημένων αναγκών χωρητικότητας, ανακοίνωσε την...
ανάπτυξη ενός νέου data center στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2013 και θα απασχολεί, σε πρώτη φάση, 25 εργαζόμενους. Το....

κόστος της επένδυσης θα φτάσει τα 300 εκατ. δολάρια. «Εργαζόμαστε με
γρήγορους ρυθμούς, αφού οι ανάγκες χωρητικότητας για τις υπηρεσίες μας στην περιοχή γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση. Στόχος είναι η νέα μονάδα να λειτουργήσει στις αρχές του 2013», δήλωσε ο Simon Chang, επικεφαλής των hardware λειτουργιών της Google στην Ασία.
Το νέο data center της Google στο Χονγκ Κονγκ θα εκτείνεται σε έκταση 27 στρεμμάτων στη βιομηχανική ζώνη Tseung Kwan O στην περιοχή Kowloon και η συνολική επένδυση της αμερικανικής εταιρείας θα φτάσει τα 300 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων του κόστους αγοράς της έκτασης, της κατασκευής και του τεχνικού εξοπλισμού.
Η συγκεκριμένη επένδυση δεν είναι η μοναδική της Google στην περιοχή αφού, εκτός του Χονγκ Κονγκ, η εταιρεία επενδύει στην κατασκευή data centers στη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν.
Οι επενδύσεις αυτές στην Ασία θεωρούνται απαραίτητες όχι μόνο για τη Google, αλλά και για τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Internet, καθώς η αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου από τους κατοίκους των περιοχών αυτών απαιτεί μεγαλύτερο bandwidth. Ειδικά για τη Google, η ανάπτυξη data centers σε περιοχές όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και η Ταϊβάν είναι μονόδρομος, από τη στιγμή που έχει “φάει πόρτα” από τη μεγαλύτερη αγορά της περιοχής, την Κίνα.
trelokouneli.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα